lørdag 26. desember 2009

Nedsnødd

Yr har noen ganger skikkelig feil værmelding og det har det virkelig vært det siste døgnet. De meldte om 5 mm og så kom det 50mm!!!!! I går skulle vi i bursdagselskap til min mor, og det begynte å snø temmelig mye når vi reiste oppover mot Kongsberg. Når vi reiste hjem tre timer senere var veiene nesten ufremkommelige. Sterkt vind og tett snødrev gjorde sikten nesten umulig. I dag tidlig var det kommet nesten 50 cm med snø her!! Det er nesten 75 cm med snø totalt her. Mannen måket taket på drivhuset for meg, for jeg var redd at det ble for mye for taket. Riktignok har denne snøen vært relativ lett, men når det blir så mye på en gang veier den mye uansett. Fremover melder yr skikkelig kulde, og de tar vel feil som vanlig igjen. Tipper det blir mye kaldere enn det de melder. I forrige uke var det minus 20 grader her, og det meldte de ikke.

Ha en fortsatt fin jul alle sammen!

11 kommentarer:

 1. Huff, det er mye snø selv om det gir god isolasjon. Jeg leste at 1mm nedbør (nedbør = vann) kan tilsvare inntill 1 cm snø. Men det var jo grovt feil uansett da.

  Her er det av alle ting meldt +3 i morgen og -20 ut i uka... ! Får håpe de tar feil.

  SvarSlett
 2. Besværlig med så mye snø. Har noen slike vintre i friskt minne. Du får trøste deg med at isolasjonen er god, som smgj skriver. Et vennepar slet med å rekke flyet hit igår. Mengder av snø hadde blokkert både utgangsdør, garasjedør m.m. De var glad for å komme vekk!

  Jeg kunne nok trives med å være meteorolog, selv om det er en utakknemlig jobb. Det må være spennende å jobbe med noe så kaotisk og ustabilt som vær. Visste du at i teorien kan "vingeslagene fra en sommerfugl i Brasil kan utløse en tornado i Texas"? (http://www.snl.no/sommerfugleffekten)

  God søndag og fortsatt god jul.

  SvarSlett
 3. smgj, ja det er god isolasjon all denne snøen. Det er vel også det eneste på plussiden med all denne snøen. Det er så mye her at jeg får nesten klaustrofobi ;)

  orchis, ja du vet vel alt om så mye snø. før var det vel Nord Norge som fikk så mye, nå viker det som det er østlandet som får mest. Skjønner godt at folk rømmer til varmere strøk, ja!
  Jeg kunne også tenke meg å vært metrolog, selv om det sikkert er både vanskelig og relativt utakknemmelig å spå været ;)
  Jeg har før blitt fortalt om sommerfugleffekten av min yngste sønn. Men er det virkelig sant?

  Ha en flott snøfri søndag i syden!

  SvarSlett
 4. Vet ikke om det er sant at så små variasjoner i atmosfæren kan utløse store værfenomener. Det går vel under det som kalles kaosteori, og da er det vel bare en teori...?

  SvarSlett
 5. Felles skjebne, felles trøst - det har kommet nesten like mye sne her Marit. Riktignok er det pent med sne og spesielt til jul, men.... I dag er det minus 10 hustrige grader. Og nå sner det forsyne meg igjen! Jeg tenker som så at når vinteren kommer så tidlig og er så kald, får vi kanskje en tidlig og mild vår? Det er jo en middeltemeratur gjennom året, så er det kaldt på den ene siden, blir det mildt på den adnre. Vi får klamre oss til håpet!

  SvarSlett
 6. orchis, ja det må vel antagelig bare være teori, men en vet jo ikke. Kunne trengt kaoskontroll på snøen her i hvertfall!*lol*

  SvarSlett
 7. Ninni, ja jeg tenkte meg at du også hadde fått omtrent samme mengde snø. Snø og kulde veksler hele tiden, og til slutt vet jeg ikke hva som er verst. Jeg synes at det holder med minus 5!!Det er lov å håpe på en tidlig vår, men jeg har sett tidlige vintre før hvor snøen ikke har gått før i mai...

  SvarSlett
 8. Den siste snøværet var her i april - da var det et skikkelig snøfall. Men så brått smeltet det også.

  Vi har omtrent en halvmeter fått, bra for darlingene som ble planta i høst. :)

  SvarSlett
 9. Anita, ja det er bra for plantene dette. De skulle bare hatt det litt før, for det var 20 minus her før snøen kom og da hadde de ingen dyne. Men det er bare å håpe på det beste :)

  SvarSlett
 10. Mye snø - som vanlig - hos dere!
  Jeg er jo så glad for den snøen vi har fått i år, men vi trenger ikke så veldig mye mer. Det var meldt 5 cm og dere fikk 50 var det ikke så du skrev? En null fra eller til spiller kanskje ikke noe rolle hos YR ?

  Håper på bedre dager for deg nå:)

  SvarSlett
 11. Så hyggelig å høre fra deg igjen, Juni! Ja yr er ikke til å stole på, hverken med mengder eller grader. I kveld meldte de 6 grader, og det er 21,5 her nå...
  Godt du har fått litt snø også, det luner på de stakkars små som er ute!

  SvarSlett