onsdag 7. januar 2009

Mer frøsåing

Siden jeg fikk sånn inspirasjon til å så frø her på mandag, så fikk jeg sådd noen til i dag. Jeg fikk frø i går i fra Gardens North, og det var forskjellige frø av helleborus. Jeg sådde jo mange i fjor, og noen av de spirte. De ligger under snøen, og jeg vet ikke om de har overlevd. Det gjenstår å se når det blir vår. Bestilte også noen frø i fra Zimtrade i dag, gadd ikke å bestille i fra England når det var så lite. En sort med tomat, og to forskjellige revebjeller. Gule og aprikosfargede var de, og de skal jeg ha i en skråning ned mot bekken hadde jeg tenkt. Hodet er fullt av planer, men det gjenstår som vanlig å se om det blir noe av alle ideene jeg har... Men uten ideer kommer en jo ingen vei!

Det jeg har sådd så langt er:

Olea europaea
Helleborus orientalis mix
Helleborus hyb. green-yellow-white
Helleborus hyb. woodland mix
Helleborus white spot
Pinus cembra
Allium porrum 'Bandit' F1
Allium cepa
Aquilegia caerulea
Viola x wittrockiana 'Pandora Mixed'
Viola x wittrockiana 'Blue and White'
Viola x wittrockiana 'Black Moon'
Echinacea 'Pink Parasol'
Artemisia stelleriana

6 kommentarer:

 1. Spennende til våren, når snøen går hvilke Helliborus som lever....

  Nye frø og ny sådd gir nye muligheter...

  SvarSlett
 2. Ja Randine, jeg må jo bare prøve å få de til. Den vanlige H. niger går greit her, men det er ikke den jeg vil få til... Jeg vil ha de doble orientalisene til å klare seg, men det spørs om det er for kaldt her :-(

  SvarSlett
 3. spennende med denne såtiden. Gleder meg bare så til våren. Lykke til med spiringen :-)

  SvarSlett
 4. Ja Tove, det er spennden med frø og såtid. Gleder meg til våren jeg også! :-)

  SvarSlett
 5. Så flink du er. Hvis det kan være til noen trøst så er mine juleroseknopper nå dekket av snø, så det blir spennende hva som er igjen av dem til våren., Så spennende å så juleroser, jeg greide ikke engang få til småplanter av Helleborus som jeg fikk av bodil på Kongsberg. sukk.

  SvarSlett
 6. Juleroser er nok ikke av de enkleste frøplantene å ta vare på, Bjørg. Bodil ja, det er litt av en hage hun har. Har vært der og sett den.

  SvarSlett