søndag 11. juni 2017

Litt nytt på en søndag...

Nei, det er ikke planter jeg har kjøpt denne gangen... ;)
Det er noe jeg så i en annonse, og som jeg  fikk lyst til å prøve. Det innbefatter planter, dvs. jordbærplanter. Siden vi har små barnebarn, så synes jeg det er fint å ha litt de kan plukke og spise selv.
Jeg har bestilt pottene her. Jeg har noen jordbærplanter nede i hagen, men de står litt for skyggefullt til, og de vokser også helt nede ved bakken. I fjor fikk jeg til slutt noen modne bær, men de var hakket i av fuglene. Jeg la til slutt over netting, men ble redd for at fuglene ville sette seg fast der hvor jeg ikke så etter de hele tiden.
Så nå vil jeg dyrke jordbær i potter, og dekke de med netting. Jeg kan ha de på terrassen og egentlig hvorsom helst hvor de får mye sol. Jeg må sette de i drivhuset om vinteren, og legge litt dekke over. Alt i potter er mer utsatt for frost enn ellers, så jeg får bare prøve meg frem.

Må si jeg er litt spent på dette!

Til en forandring så har det regnet litt igjen... ;)


40 kommentarer:

 1. Hei. Her blomstrer jordbærene i vilden sky, og det har kommet noen små grønne kart allerede. Jeg har ca 50 planter nå, og mest Korona, som tåler best vestlandsværet. Nå har jeg lyst å prøve månedsjordbær også, har du noen erfaring med de? Ha en fin søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Så bra! 50 planter er mange. Korona tror jeg seges mest her også. De tåler vel mest tror jeg. Ja, jeg har de her,ogde minner mye om markjordbær. De remonterer og blomstrer helt til høsten.
   Ha en fin dag!

   Slett
 2. Jeg har lurt på hvordan dyrke jordbær på lite område. Denne løsningen ser utrolig smart ut. Nå er jeg nysgjerrig på hvilke erfaringer du gjør deg. Kanskje følger jeg etter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo nettopp det som ser så flott ut med disse pottene. Ser ut som en kan dyrke mye i høyden med de og på liten plass. Detskal bli artig å prøve det. Det må du gjerne gjøre :)

   Slett
  2. Ups.. det er fort gjort med nettbutikker, gitt.. Jeg klarte ikke å stå imot og har kjøpt meg en for jordbærplantene mine, så nå er jeg spent! Blir det en suksess så skal jeg plante min påtenkte urtehage i en lik :) Fortsatt fin søndag!

   Slett
  3. Ja, det er nesten litt for enkelt :)) Så moro da. Det blir spennende med urtene dine også.
   Ha en fin ny uke!

   Slett
 3. Ja så bliver børnebørnene nok glade :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg nok de blir. Bær til å putte rett i munnen pleier å være populært :)
   Klem

   Slett
 4. Years ago we had a kitchen garden with a greenhouse. In summer time we had strawberries and the harvest was fine. It's important to water the plants frequently. The kids will love to help you, I think. Good luck. Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. I can imagine that it twas great, Jan! Thank you,I will remember to water them frequently. I guess they will :)

   Slett
 5. Vi spiste det første jordbær i går- måtte dele det med solsorten. Vores børnene elsker de små skovjordbær, så dem har vi flere steder som bunddække.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hos dere er det nok modne bær allerede. En må som regel dele på de, ja! Det har vi her også mange steder, nesten for mange. De sprer seg som ugress, men barna elsker de.

   Slett
 6. Hello, it will be nice to pick your own fresh berries. The birds are eating my blueberries, I do not have the nets. Happy Sunday, enjoy your day and the new week ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Yes, it will be nice. They do it here too. I need to use a net to protect the berries.
   Happy Sunday!

   Slett
 7. Hej Marit!
  Jordgubbar är kul att ha egna plantor, har förnyat mina i år. Finns redan många röda. Jag har nät på, och är orolig att fåglarna skall fastna. Har inte hänt än, som tur är. Men odlar man dem, vill man gärna smaka på dem också. Blir trevligt för dina barnbarn att plocka, och gott att äta.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er jo fint å kunne høste egne bær. Det hadde jeg også i fjor, og ble helt nervøs av å se etter om noen hadde satt seg fast. Ja, det er helt sikkert. Det tror jeg de vil like.
   Ha en fin søndag.

   Slett
 8. Kjekt med jordbær, og de tåler vel litt skygge, spesielt månedsjordbærene. Her er de litt stemoderlig behandlet i år, men til neste år skal jeg lage et skikkelig opplegg :) Ha en fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, månedsjordbærene trives godt i skygge, men de større bærene liker mer sol for å få modne bær. Ja, en må stelle de litt hvis en skal få avling på de.
   Ha en fin søndag.

   Slett
 9. Hei Marit

  Ja hvis det fungerer er det rigtig smart fundet på!
  Og jordbær smager bare så godt:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det gjenstår jo å se om det fungerer. Men jeg har tro på at det gjør det. Det er nettopp det de gjør! :)

   Ha en deilig aften

   Slett
 10. Fuglene vil gjerne hakke i jordbærene her også. Netting høres ut som en god ide :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Netting er veldig nyttig til det, ja! :)

   Slett
 11. Hyggelig når barnebarna kan finne jordbær i hagen :-). Vi har mange markjordbærplanter på tomta som både store og små plukker søte bær av, og for to år siden tok vi avleggere av noen gamle jordbærplanter som har stått på tomta i mange år. Spent på om de vil få bær. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Jordbær smaker godt for alle :)
   Det er masse markjordbær her også, nesten for mye.
   Det høres spennende ut!
   Ha en fin kveld!

   Slett
 12. Kjekt med jordbær i ampler. Vi hadde jordbær i noen år, men har tatt en pause. Og når vi får "verdens beste" jordbær i Svinesundshagen rett oppi veien,er vi trofaste kunder der:-)
  Lykke til med jordbærene.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er i grunnenen god idé. Det forstår jeg godt!
   Tusen takk!

   Slett
 13. Den såg spännande ut. Visst vill man odla för att bara kunna plocka och äta och det oberoende av ålder ;) Det har regnat här också men tror inte vi har fått lika mycket som ni har. Just idag är det bra för jag har skolat om mängder nu kunde jag bara ställa ut krukorna och de vattnas från ovan.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var det jeg syntes også. Ikke sant! :)
   Her har vi fått veldig mye regn, og ugress og alt annet vokser veldig mye nå. Jeg prøvde å luke vekknoe ugress i ettermiddag, og det var som en jungel der ute... ;)

   Klem, Marit

   Slett
 14. Hei Marit!
  Jeg får vann i munn av å se bærene. Det er deilig å ha dem i nærheten. Min erfaring med jordbær er at de tåler harde vintre.
  Lykke til! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Ja, jordbær smaker veldig godt! Ja, de norske gamle sortene tåler mye,men når de står i potter må de dekkes.
   Tusen takk!

   Klem, Marit

   Slett
 15. Koselig med jordbær. Jeg har mine i en kasse på verandaen så jeg kan holde det meste av skadedyr unna, og i år blomstrer de godt.
  I fjor hadde jeg månedsbær i en ampel, men der ble det nesten ingen bær.
  Moro å prøve noe nytt.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo det. Månedsbær er bittesmå i forhold. De er gode de også, men det blir mer avling av de store :)
   Ha en fin ny uke!

   Slett
 16. Jordbær er populært hos de små, det kan jeg skrive under på! Her går det først i jordbær og senere på sommeren i druer og guttene vil plukke hver dag :-)
  Ønsker deg en fin ny uke!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Det er det jo her også, for vi har masse markjordbær. De vil gjerne spise hver dag, ja :)
   Ha en fin uke!

   Klem, Marit

   Slett
 17. Kjekt med noe som kan spises for små barnebarn. Bringebær og blåbær er populært hos meg.

  Ha en fin mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo det! Det er populært her også i tillegg til rips og druer.

   Ha en fin mandag!

   Slett
 18. Hei. Kjekt med jordbær. Jeg har mine stående i isoporkasser. Populært hos barnebarna. Løper alt ned for å se om det er bær. Regner fremdeles, men nå har de meldt sol. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Ja, det er jo det. De synes det er veldig stas her også. Her har det vært sol og regn om hverandre i dag.
   Ha en fin dag.

   Slett