mandag 23. mai 2016

Nye bilder, og nye frø innkjøpt...

Jeg får da tatt litt bilder, men det som er problemet er å fåblogget. De tre siste gangene har utgivelsen av blogginnlegget vært veldig forsinket helt opp til 12-18 timer. Noen ser innlegget, mens andre ikke. Vet ikke hvorfor det er sånn. Er det noen flere som har opplevd dette?

Jeg har bestilt noen nye Hepatica frø fra Danmark i det siste. Jeg gjorde det for første gang i fjor, og var egentlig veldig spent på om jeg ville lykkes med dette. De fikk nok ikke så mye stell og pleie i fjor, men i alle fall har det begynt å spire i pottene. Plutselig fikk jeg mail fra henne som selger frø om en ny frøliste, og da ble det plutselig innkjøpt noe nye frø ;)
Ikke de store utskeielsene, men det er moro å så egne planter. Det tar sikkert evigheter før de blomstrer, men uansett blir det spennende å se om blomstene blir fylte eller enkle. De frøene jeg har kjøpt har alle anlegg for fylte blomster, men det er absolutt ingen garanti for at de blir sånn...

Trillium flexipes tror jeg, men mine er mørke i midten og det er ikke de fleste når jeg googler navnet. De er lyse stort sett alle sammen...

Korrigering: Takk til Karsten for riktig navn. Den heter Trillium erectum var. album

Lys eller mørk, vakker er den!

En Primula uten navn

Narcissus 'Thalia'

Min ukjente peon som snart blomstrer. Noen forslag? Den blir maks 25 cm høy

Glaucidium palmatum

Glaucidium palmatum album

Trillium erectum 

En stripete aurikkel som jeg synes er veldig søt...

Fylt aurikkel med en mørk farge

Til slutt min nye favoritt tulipan, 'Black Hero'

Her øser regnet ned, og vi har fått et sted mellom 20-35 mm tror jeg siden torsdag( jeg har ikke vært ute i regnet og sett etter, men det var 20 mm i går kveld). Det var knusktørt når regnet startet, så vi behøvde regnet veldig. Det skal regne i morgen også, men etter det er det meldt om veldig fint vær igjen. Håper på det!

46 kommentarer:

 1. Hej Marit! Jag såg i ditt förra inlägg vilken hektisk vecka du haft. Och jag ser här att du skriver att du har problem med blogginläggen. Kanske har dom gjort någon uppdatering som inte riktigt fungerar än. Hoppas det löser sig. Härliga bilder på allt i din trädgård. Visst är det en ljuvlig tid nu. Och värmen gör att naturen exploderar.

  Önskar dig en fin majvecka!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anita! Ja, det har vært veldig travelt her en tid nå :)
   Jeg har hatt problemer med det en stund nå, og det er så irriterende. Det gikk veldig hurtig i dag, for da kom det inn 13 minutter etter at jeg publiserte det.
   Tusen takk! Ja, nå er det en herlig tid ute i hagen!

   Ha en fin mai uke du også!

   Klem, Marit

   Slett
 2. You have very beautiful plants, Marit.
  Primula without a name I like best of this series.
  Until now I have no troubles posting or receiving blogs.
  Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much, Jan! Yes, it's a very nice plant. Ok, that's nice to hear!

   Slett
 3. Lovely Trilliums Marit. I see you also have some wonderful Primula auriculas, I love them. I just bought three new ones last week in England from the old head gardener of Sandringham, I was thrilled. Wish you success with the (for me so difficult to grow) Hepaticas!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Janneke! Yes, they are very nice, and I have so many different in mu garden in bloom right now. There are so many different varieties of them.
   Thank you!

   Slett
 4. Mine Glaucidium planmatum spirer nå!! Hadde jeg ikke trodd etter den vinteren vi hadde her, men nå kommer to små spirer opp:)
  Mye lekkert til deg! Liker godt de forskjellige primulaene og auriklene.
  Jeg opplever dette med blogger til stadighet. Jeg har to nettlesere, og de varierer veldig med når innleggene oppdateres. Vet ikke hvorfor det er sånn, men kjedelig noen ganger..
  Her har det bøtta ned i noen timer nå, men det meldes bra vær fremover. Håper vi får fine hagedager fremover begge to.

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende da! Den rosa/lilla som jeg viser har jeg kjøpt fra en dame som har sådd de selv. Frøene må være helt ferske har jeg lest. Det må være gøy å så de selv. Den hvite har jeg kjøpt i et plantesenter med spesielle planter. Ikke ofte å se den i salg.
   Tusen takk!
   Ja, det skjer nesten hver gang synes jeg. Jeg bruker bare crome som er googles egen nettleser, så jeg synes det er merkelig når det er de som har/eier blogger.
   Det har det her også, nen det skal bli bedre vær fremover, ja, mye bedre ;)
   Det får vi håpe på!
   :)

   Slett
 5. Hei Marit

  Tror problemet med udgivelserne ligger hos blogger. det handler om opdateringen af de såkaldte blogrolls. Nogen gange går det hurtigt, næsten omgående. Andre gange har jeg bemærket det kan tage op mod en time. Mens alle der går ind på din blog ser det nye indlæg helt fint.
  Du kan evt prøve at skifte navn på indlæget. Det vil give en ny registrering.

  Kunne din Trillium ikke være: Trillium erectum var album?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det gjør nok det. Jeg prøvde noe nytt i dag, nemlig å trykke enter oppe i adressefeltet flere ganger etter hverandre, og så gå inn og oppdatere hele innlegget. Vet ikke om det var det som var årsaken til at det ble publisert så hurtig, for i dag tok det bare 13 minutter ;)
   Jeg skal prøve det flere ganger! Ja, det går sikker også an å prøve.

   Jo, du har helt rett! Endelig har jeg fått riktig navn på den! Takk for hjelpen :)

   Ha en deilig dag

   Slett
 6. Hello, lovely blooms. The trillium is one of my favorites. Happy Monday, enjoy your new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Thank you! They are one of my favorites too :)

   Have a nice new week!

   Slett
 7. Vakre Trillium som blomstrer hos deg nå. Nye frø gir spennende mulighet for nye planter. Håper regnet snart gir seg hos deg snart.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, frø er det alltid gøy å holde på med. I løpet av morgendagen vil det holde opp, og da blir det fint vær igjen :)

   Ha en fin dag du også!

   Slett
 8. Hej, Marit. jeg har ingen problemer med at se dit indlæg. Det kan være vanskeligt at identificere en trillium, idet flere af sorterne findes i forskellige farver, og så krydser de sig også lystigt på tværs af sorterne. Smukke er de jo, uanset hvad de hedder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marie

   Det er bra! Når jeg skrev innlegget visste jeg ikke om hvor lang tid det ville ta før det syntes, så derfor skrev jeg det sånn. I dag prøvde jeg noe nytt, og innlegget var synlig etter 13 minutter etter at jeg postet det!
   Ja, det er vanskelig noen ganger, men som du sier så er de vakre uansett navn. Det er vel bare i hagenørder som er opphengt i navn ;)

   Slett
 9. Fine bilder av fine blomster! Når det gjelder blogginnlegg, har jeg samme erfaring, det går over én time, og i går tok det 8 timer før det vistes på Nordiske hageblogger, Hageblogger og Hagegaledagbøker, men hos noen av bloggerne som har meg i listene sine, ble det oppdatert innen en time. Etter at jeg foretok en endring i Innstillinger om publiseringstidspunkt, oppdaterte innlegget seg på minuttet. Veldig ergerlig synes jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er godt å høre at det ikke bare er meg som har dette problemet! Ja, det er veldig ergerlig.

   Slett
 10. Vackra bilder, Marit! Jag önskar vi kunde få lite regn här också, för det är så torrt att alla växter börjar se hängiga ut. Jag har samma problem med blogger, ibland går det om man ändrar i inlägget och trycker på uppdatera. Men ibland tar det många timmar innan inlägget syns i blogglänkarna.
  Ha det fint!
  Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det kan jeg virkelig forstå! Sånn var det her også før det begynte å regne. Det er åpenbart flere som har dette problemet. Jeg har også prøvd det med vekslende hell jeg også.

   Ha det godt!

   Slett
 11. Indlægget er kommet på for 6 timer siden, så mon ikke det er ok. Fine fyldte aurikler og alle de skønne trillium. Palmatum kommer vist ikke til at blomstre hos mig i år heller.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i dag gikk det veldig hurtig for en gangs skyld, og kanskje jeg prøvde noe nytt når jeg lagde det. Vet ikke, men skal prøve det en gang til.
   Så synd da! Den er så vakker.
   Klem

   Slett
 12. Har av og til opplevd at blogger i leselista har ny overskrift, men så er det ikke mulig å få fram innlegget. Vet ikke hvorfor.
  Vakker black hero :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg også sett noen ganger, og da står det at innlegget ikke finnes... Merkelige greier!
   Ja, den er så fin :)

   Slett
 13. Så fine bilder! Trillium er jo lekre!
  Jeg har samme problem som deg med Blogger, det tar evigheter innimellom. Kan du sende hit litt regn tror du? Her har vi fått bare 9 mm i løpet av hele mai måned og ikke noe regn på langtidsvarselet heller så som vanlig får vi tørkeproblemer her hos oss :-(
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, de er så fine. Det er mystisk at så mange har dette problemet.
   Det skulle jeg gjerne ha gjort hvis det bare var så enkelt!
   Det er jo utrolig lite! Her har vi fått mye mer heldigvis. Stakkars deg med alle de plantene!
   Klem, Marit

   Slett
 14. Pionen ser ut att ha en massa hår på undersidan bladen så antagligen är det en luddpion, Paeonia mollis. Så vackra trillium du har och skönt att du fick rätt namn.

  Du får gärna maila adressen till damen med hepatica frön :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ser sånn ut som den har masse "hår" på undersiden av bladene. Tusen takk for hjelp!
   Ja, vi hagegale liker jo å ha navn på plantene ;)

   Det har jeg nettopp gjort!

   Klem, Marit

   Slett
 15. Har samme bloggproblem vær gang æ lager innlegg, og da klikker æ publiser og redigere og oppdater inne hvor vi lager innlegget, gjør det flere ganger og klikker på vis blogg,( OGSÅ FLERE GANGER ) og da ser æ om det er kommet frem, dette gjentar æ sikkert i 10 min eller noen ganger lenger ,før det plutselig kommer frem :)
  Den navneløse primulaen var nydelig , den har æ aldri sett før , ellers fine bilder.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er åpenbart et problem for mange dette fortstår jeg! Jeg har innbillt meg at det er bare jeg som har dette problemet, men det er det åpenbart ikke... Takk for tips, Lisbeth! Det var omtrent det jeg gjorde i går selv også.
   Tusen takk!

   Slett
 16. Hei Marit!
  Jeg har en hvit Trillium som har blomstret tre år på rad. Kjempefornøyd. Den fylte primulaen er nydelig. Kjøpte en på Spiren gartneri i fjor. Den ligner på din.
  Er så himla glad for regnet.
  Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne! Så bra da! Det er så gøy når en endelig får de til. Ja, Marianne har mange flotte primula. Jeg har også kjøpt noen fra henne.
   Det er jeg også, men nå holder det her ;)
   Klem, Marit

   Slett
 17. Den namnlösa primulan är ju helt bedårande. Fina trillium och tulpanen - wow!
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett
 18. Hej Marit!
  Så mycket fint, härliga Trillium. Pionen är söt, skall bli spännande att se den i blom.
  Ha en fin vecka /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika

   Tusen takk! Ja, det er nok ikke lenge til den kommer i blomst og da skal jeg selvsagt ta bilder av den :)
   Ha en fin uke du også!

   Slett
 19. Jeg tror kun der går 2-3 år inden du ser blomst i dine Hepatica. Spændende. Er det hemmeligt, hvor du har købt frø?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går kanskje så hurtig, eller kanskje det tar et år mer her i Norge. De er uansett verdt å vente på. Nei, det er det absolutt ikke. Jeg skal skrive opp adressen i dag!

   Slett
 20. Din blomsterprakt er alltid like imponerende :)

  SvarSlett
 21. Fine mørke farger. Her har det regnet mye de siste dagene og sneglene har skikkelig kunne boltre seg, men nå er det meldt tørt fremover. Ha en fin dag. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 22. Ja,de mørke fargene er veldig fine. Det har regnet nok her også, så nå får vi håpe på fint vær igjen. Ha en fin dag

  SvarSlett
 23. Primulaen er kjempefin. Synd at du ikke kan navn, men det blir ofte sånn i en stor hage:-)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det bare noen ganger! :)

   Slett
 24. Herlige Black Hero! Dine er jo spreke som noen gyngehester. Knallfine og spesielle tulipaner! :)

  SvarSlett