fredag 22. april 2016

Hva skal en si...

Blommig fredag igjen... Tema kunne vel kanskje ikke passet bedre i nåværende situasjon (se forrige innlegg), men det er lite nytt å si. Jeg er ennå  litt i sjokk, men det går seg nok til etterhvert.

Har kontaktet konsulent, og han skal vi snakke med på mandag. Han må komme og ta jordprøver, og så blir det nok veldig mye venting. Så det er ikke så mye  å si om det akkurat nå...

Jeg har betraktet stedet hvor jeg kan lage et slags woodland, men problemet er at det er alt for lite skygge der, og store trær vokser ikke opp i rekordfart akkurat...
Her må det tenkes kreativt...

Et stort lyspunkt ble det likevel i går, for da fikk vi beskjed om at vi får fiber lagt inn i løpet av sommeren. Da blir det en helt annen hastighet og stabilitet på Internett her enn det er i dag.

Her har vi omtrent blåst bort denne uken, og det er en iskald vind som kommer i fra nord. Natt til i morgen og søndag kan det bli -2, og på mandag kan det komme snø...
Tror jeg skal la være å si hva jeg mener om det... ;)

Julerosene mine blomstrer forsiktig i kulden, men de tror jeg tåler litt kulde. Det er verre med hjertetreet som har begynt å folde ut bladene... Nei, det er ikke mye å si om det ;)

Her kommer i alle fall noen ferske bilder!

En dobbel Helleborus orientalis

Helleborus niger 'Snowfrills'

Helleborus x ballardiae 'HGC Maestro'. Den fikk jeg av min mor etter jul for lit over et år siden. Hun hadde hatt den inne i stuen, men da jeg overtok den plantet jeg den ut i det nye helleborus bedet jeg lagde i fjor vår. Nå har den altså kommet igjen, og det er så hyggelig.


Disse to Hepatica nobilis her er jeg veldig glad i pga. fargen

Ikke mindre glad i denne her heller, nei... Jeg fikk et gledes sjokk i går når jeg oppdaget denne. Det er første gang den blomstrer her med så mange blomster på en gang. I fjor hadde den en blomst, men i år er det jo mange... Ja, hva skal en si, blomstene slutter aldri å overraske!

Avslutter i dag med årets første Primula denticulata. 

Se flere innlegg her

God helg!

77 kommentarer:

 1. Skönt att du börjar se framåt i varje fall - det är ett första steg. Tänk om man kunde få träd att växa i rekordfart. Det hade jag önskat flera gånger i så fall. Och lunden måste ju få sin skugga. Det är det första jag tittar på i en potentiell trädgård...

  Underbara bilder av julrosor och sippor i varje fall :)

  Kram och ha en härlig helg! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må jeg jo bare! Det hadde vært noe ja, for skygge er veldig verdifullt. Ja, det er jeg enig med deg i!
   Tusen takk!

   Klem, og god helg til deg også!

   Slett
 2. Godt der også er lidt positivt for dig, hurtigere hastighed på internettet er næsten en gave :) Nej træerne vokser ikke så stærkt, så det er ikke nemt at lave skygge, de er dyre at købe store, men det kan lade sig gøre. Jeg håber, du finder en god løsning. Smukke påskeklokker og hepatica.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten som en gave, riktignok en dyr gave for det er ikke billig ;)
   Ja, jeg har sett store trær i planteskolene, men det blir for dyrt. Dette vi skal i gang med koster over 100.000 kr, så jeg får nok finne på noe annet ;) Jeg håper å finne på noe, ja.
   Tusen takk!
   Klem

   Slett
 3. Hej Marit! Hoppas allt ordnar sig för er. Dina blommor är så fina, mycket att njuta av.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, det håper jeg også. Tusen takk!

   Ha en fin helg du også!

   Slett
 4. Nydelige bilder av Juleroser som blomstrer hos deg nå. Kjekt må det våre å ha så mange fine vårblomster.

  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 5. Hi Marit, beautiful photos. The best thing you can do is enjoy what's flourishing now and enjoy the changes you're going to make. Things go as they go. Have a nice weekend. Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Jan,

   Yes, it's true. Things don't go the way we like, but we have to accept it anyway.
   Have a nice weekend you too!

   Slett
 6. Underbart med alla vackra vårblommor!
  Trevlig helg!
  Titti

  SvarSlett
 7. Ja, skulle man dømme ud fra billederne, så bor du jo i en perfekt have; men vi ved jo, at sandheden desværre er blevet en anden. Det er sikkert en god idé at indkalde assistance fra en konsulent.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dessverre så har det blitt helt anneledes her, i alle fall i løpet av sommeren. Ja, det må vi bare, for dette kan vi lite om.

   Slett
 8. Vilka vackra hellbores och hepatica. Åh Marit, läste just ditt förra inlägg. Så jätte-, jätte-, jättetråkigt. Vet faktiskt inte vad jag skall säga.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ingermarie! Nei, hva skal en si...

   Slett
 9. Oioioi, stakkars deg, Marit. Det er jo fryktelig å høre at alt dette skal inn å rasere i hagen din. Sender deg alt jeg har av mot, styrke og ståpåvilje. Skulle virkelig ønske jeg bodde nærmere, da skulle jeg jammen ha gravd sammen med deg :)
  En trøstens klem og med ønsker om ei god helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, rasering er rette ordet...
   Det er veldig snillt av deg :)

   God helg, klem!

   Slett
 10. I wish you all the energie to get all energy in the universe to get out of this very sad situation. The only sugestion I have to create shade for those plants who need is to bild a temperary pergola with a roof of green screen cloth i have no idea what it's called in English but the big greenhouse growers use it to create shadow for those plants that loved to be in the shade. I had in the garden I had before to get my fuchsia's out of the sun. I wish you all the best and again my thoughts are with you.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much, Marijke, for your kind thoughts!
   That was a very goid idea, and I will think about it.

   Slett
 11. Ting tar tid ja.
  Kunne det være en løsning å sette opp noe for å få mere skygge inntil videre dit du skal flytte plantene? Trær vokser ikke akkurat fort nei. Bare en idè...
  Det var noen flotte bilder av blomstene midt oppe i all elendigeten:)
  Her både snør det, regner, sludder, blåser, og litt sol innimellom. Ligger vel på rundt 1+, og jeg skjønner ikke hvorfor mannen la på sommerdekk i går(?)

  Så godt blomstene kan overraske:) Litt trøst i det også kanskje. Lekker den var! God helg til deg og dine:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal jeg love deg...
   Problemet der er at det er så ulent terreng og det er masse jeg må fjerne der som er der nå. Villniss, villbringebær og famle pallekarmer. Hagens bortgjemte plass er bare fornavnet... ;)
   Tusen takk for gode ideer og trøst!
   Det har det gjort her også i dag, pluss en haglskur.
   Nei, det kan du si, for vinteren kommer tilbake hit over helga.
   Ja, ikke sant!

   God helg til deg og dine også! :)

   Slett
 12. Så flotte juleroser! Godt at du holder hodet over vannet, det var ganske dramatisk det du skrev i forrige innlegg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det må jeg nok bare...

   Slett
 13. Hello, gorgeous blooms and lovely spring colors. Happy Friday, enjoy your weekend!

  SvarSlett
 14. Kjære vene Marit. Så utrolig leit å høre om problemene dere strir med. Huff og huff. Hva skal man si. Du har jammen en egen evne til å løfte hodet og tenke løsninger. Imponerende! Lykke lykke til! Tenker på deg. Nydelig vårblomstring hos deg iallefall.
  God helg.
  Klem fra Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er og blir mye styr her fremover. En må jo bare prøve å finne på noe, selv om jeg er litt motløs akkurat nå.
   Tusen takk!
   God helg til deg også!

   Slett
 15. Men kära nå´n, jag har inte varit inne och läst något på flera dagar men jag läste ditt förra inlägg nu och blir alldeles förskräckt! Om jag förstår det korrekt blir ni tvungna att gräva upp en del av trädgården, sådant får bara inte hända men det gör det ändå.

  Som trädgårdsälskare förstår jag vad du går igenom men vet du vad? Det kommer att lösa sig men det blir arbete och ännu mera arbete...

  Trädgården bär med sig många överraskningar, i fjol blåste en stor sälg ner hos oss, mitt i trädgården, men det gick det också.

  Ta det lugnt, det kommer att lösa sig.

  Många kramar från mig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en kan bli forskrekket av mindre... Vi blir tvunget til det ja, og jeg skulle ønske at det ikke blir sånn, men sånn blir det bare.
   Ja, det ordner seg nok på et vis, for det må det jo.
   Tusen takk!
   Klem!

   Slett
 16. Så fint å se primulaen i blomst allerede. Er veldig glad i primula :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Primila er veldig hyggelige vekster tidlig på våren!

   Slett
 17. Ja, det var et skrekkelig passende tema i dag.
  Du må jo nærmest starte fra scratch med mange bed og planter.
  Vakre Helleborus til trøst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant... :(
   Det er nettopp det jeg må, så det blir veldig mye jobb fremover.
   Ja, de trøster godt :)

   Slett
 18. Været er ikke mye å skryte av, nei. Meldt minus og sludd her også. Kong vinter må vise seg en siste gang. (Forhåpentligvis siste)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det skal jeg love at det ikke er...! Her snødde det og haglet før i dag, og så iskaldt at det ikke går an å være ute... Vi får håpe at det er siste fang, ja...

   Slett
 19. Hei! Nei varmen lar vente på seg, og det er kald vind fra nord her også nå. Men minusgrader og snø blir det nok ikke her. Håper du holder motet oppe, og klarer å ta fatt på det store arbeidet i hagen! Tenker på deg! Ha en fin helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, det ser sånn ut. Nei, du slipper nok det hos deg. Her er det minusgrader nå, og det er lite trivelig å få kulde så sent. Jeg må jo bare prøve på det :)
   Tusen takk!

   God helg!

   Slett
 20. En förskräcklig berättelse i förra inlägget! Men du får vara glad att alla dina fina blommor och växter precis kommit igång och kan klara flytten. Ännu värre om det hänt mitt i sommaren. Lycka till! Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en må jo bare se det som er bra i dette! Tusen takk!

   Slett
 21. Hei Marit

  Flotte billeder med Primula denticulata kommer du først - men jeg har heller ingen Primula her;)
  Det lyder godt at du får fiber - der er intet mere irriterede end dårlig forbindelse! Der er fiber her og det har fungeret alletiders:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Nei, det forklarer kanskje hvorfor jeg kommer først med primula! Du må skaffe deg noen primula, for de er så fine tidlig på våren :)
   Nei, det er helt sikkert, og det har vi hatt mye av her. Det skal bli godt å slippe den irritasjonen!

   Ha en deilig dag

   Slett
 22. Ja, vad skall man säga när man läser din historia. Så tråkigt, kämpa på och tappa inte sugen. Hoppas att du får en bra helg! /Charlotte

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjelder å holdet motet oppe!

   Ha en fin helg!

   Slett
 23. Flotte vårblomster, spesielt den blå.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 24. Både julrosorna och blåsipporna är helt fantastiska. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 25. Her har de også lovet kulde fra nord...og jeg har meget svært ved at tie stille med min mening om vejret.... jeg vil have sådan et vejr, som vi havde i går...13-14 grader og sol...Hmfpr.
  Dejlige billederder - tak for dem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det merkes veldig godt her at det er luft fra nord. Solen skinner, men det er iskaldt. Jeg har også vanskelig å tue stile når været er sånn som nå. Vi fyrer i ovnen, og det er snø i luften :(
   Selv takk! :)

   Slett
 26. Du har så mange fine blomster Marit, men det hadde vært fint med litt varmere vær for oss å plantene nå.
  Her kom det en haglskur i stad å nå skinner solen igjen hummm,
  det er godt en har drivhus å rømme inn i.

  God lørdag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, litt varmere vær enn det vi har nå hadde ikke gjort noe. Her har det kommet fire snøbyger i løpet av dagen.
   Drivhuset er et godt sted for tiden, ja!

   God lørdag til deg også!

   Slett
 27. Så vakre vårbilder fra hagen din :-) Ønsker deg lykke til med gravearbeidet, forstår godt at du er fortvilt. Husk at kriser gir nye muligheiter, ikkje lett å tenke no, men kan vere at det vil bli det på sikt.... Føler med deg og lykke til :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Kristin! Ja, når det får sunket inn må en jo tenke på nye og andre muligheter. Det må jo gå på et vis :)

   Slett
 28. Du har så mange flotte Helleborus. De er jo kjempeflott å ha når våren lar vente litt på seg. Skulle gjerne hatt flere forskjellige sorter av disse. Ha en fin kveld, Marit. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, i år tror jeg det blir lang blomstring på de :) Det er lett å gå dilla på disse vakre blomstene. Du får deg nok flere.
   Ha en fin kveld du også, Liv!

   Slett
 29. Lekker blomstring hos deg :-)) Iskaldt her hos oss men vi står an vel av.. Fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ha, det gjør vi helt sikkert.

   God søndag!

   Slett
 30. Du har så mange fine vårblomster men den rosa Hepaticaen var noe alldeles ekstra - snakk om lekker farge!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, fargen på de er veldig fin :)
   Klem!

   Slett
 31. Flowers are beautiful gifts to us.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they are really beautiful gifts to us!

   Slett
 32. Så vackert! Och vilka fina färger, alltid svårt att fånga på bild, men du har lyckats!
  Ha en skön söndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ha en fin søndag du også!

   Slett
 33. Hej marit.Sikke da en historie jeg læst i dit forrige indlæg..........håber det vil lykkes for jer.
  Men fibeforbindelse er bare en gave..........vi får det også lagt ind i næste måned.
  Smukke anemoner,og kugleprimula her jeg lige købt op plantemarkedet.
  Rigtig god søndag i det nordlige Knus Jette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Det er ikke festelig akkurat, men håper å finne en løsning. Ja, det er en veldig god ting.
   Det så jeg du hadde gjort. Kuleprimula er veldig fine!
   God søndag til deg også.

   Klem, Marit

   Slett
 34. Men Marit, vilket elände! Jag har inte bloggat på ett tag och sitter idag och försöker ta ikapp det jag missat. Och så läste jag ditt förra inlägg och blev så bedrövad och ledsen för din skull. Jag förstår så väl att du befinner dig i chocktillstånd. Allt arbete, alla växter. Det enda man kan hoppas på det är att det kommer något positivt ut från detta även om det kanske inte känns så just nu. Det var ju i varje fall positivt att ni ska få fiber för jag vet ju att du haft problem med Internet till och från.

  Marit, jag tänker på dig. Hoppas det går bra med konsulten ni ska träffa imorgon om jordproverna.

  Varma kramar
  Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Anita!

   Tusen takk for din medfølelse! Ja, det har vært noen tunge og vanskelige dager. Akkurat nå henger alt i luften, men vi får vite mer om fremgangsmåter i morgen håper jeg. Vi må også ha en mann til å komme med gravemaskin en gang i løpet av våren. Jeg føler meg litt matt, ja, og vet ikke helt hvor jeg skal begynne.
   Fiber er et lyspunkt, ja!

   Klem, Marit

   Slett
 35. Hei Marit!
  Nå har jeg misunt deg utrolig vakre bilder av juleroser og blåveis i uker. Nå kan jeg nyte dine og mine.
  Ha det godt!
  Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Så bra at de har begynt å blomstre hos deg også! Vi er heldige som kan nyte hverandres blomster ☺
   Ha det godt!
   Klem, Marit

   Slett
 36. Helt fantastisk skjønne juleroser. Kunstneriske og nydelige bilder du har tatt av dem. Til å nyte i fulle drag!!

  SvarSlett
 37. Jeg kjøpte en rød Hepatica i fjor, og jeg rakk såvidt å se at den fikk rød blomsterknopp i år. Det ble kjempeskuffelse da ei lita åkersnegle hadde spist på stilken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så irriterende da! Jeg har div. "snille" snegler her, men har aldri opplevd at de har spist på mine hepatica. Du må hatt maks uflaks! :(

   Slett
 38. Så mye fint du har i hagen din!
  Flott blogg!
  Jeg titter inn igjen om ikke så lenge:)

  SvarSlett