lørdag 26. juli 2014

Skogbrann!

Vanligvis er det veldig lite som skjer her jeg bor av dramatikk, men i dag skjedde det plutselig mye her. Vi så røyk oppe i åsen som er rett over der vi bor, og forsto raskt at dette var en skogbrann.
Det sto også i lokalavisen på nett at det brant her, så brannvesenet var varslet. De kom med sirene på, og etter en stund kom også et fly som fløy over stedet hvor det brant. Rett etterpå kom et brannhelikopet som fløy over brannen og slapp ned tusenvis av liter med vann. Gang på gang på gang hentet det vann fra et lite tjern som ligger bak åsen. Det var bare å sette seg i skyggen og se på drama som utspant seg.
Dette skjedde ca kl 14.00, og senest nå så var det det igjen for å etterslukke for brannen blusset opp igjen.
Leste i avisen at det har vært flere skogbranner i distriktet i dag, men at brannen her ble prioritert for det er ulent terreng og helt umulig å nå med brannbiler. Takk og lov for brannhelikopteret som kom hit! Det kunne blitt veldig skummelt for dette er kun noen få hundre meter her fra, Det er så uhyggelig tørt nå, og med litt vind kunne det fort ha blitt en storbrann.

Jeg har virkelig fått brukt min store zoomlinse i dag. Både sønnen min og jeg knipset i vei og tok utrolig mange bilder. Det er jo ikke hver dag en har et sånt drama "ringside" ;-) Og godt er det...

Sånn så det ut først når vi oppdaget røyken

Brannvaktfly som fløy over stedet det brantMer og mer røyk ble det

Så kom brannhelikopteret

Det landet nede på et jorde og fikk festet på kurven som det henter vann med

Så var slukkingen i gang
Det holder de fortsatt på med. Håper de får slukket det helt, for det er ikke hyggelig å ha en skogbrann rett i nærheten. Det er meldt om tordenvær i kveld, og er vi heldige slukker regnet brannen.

19 kommentarer:

 1. Åh, det var da frygteligt, Marit! Godt at hjælpen kom hurtigt, og den lyder meget effektiv. Jeg håber, branden bliver slukket hurtigt!
  Klem og varme tanker til jer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en uhyggelig opplevelse, det skal jeg bare si. De fikk hjelp fra sivilforsvaret og de koblet til vann som de fikk opp der. I natt kom det tordenvær og vi fikk endel regn. Så da tror jeg at brannen ble slukket uansett!

   Tusen takk, Gitte!

   Klem, og ha en deilig dag!

   Slett
 2. Hei Marit! Brann er så dramatisk. Har opplevd det på nært hold, og man blir innmari redd. Nå er det knusktørt. Måtte det bare regne. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne! Ja, det er dramatisk, og det er ikke noe ok, for en blir redd ja.
   Her kom det hele 8 mm med regn i natt og det er jeg så glad for!
   Ha det godt!

   Slett
 3. Pyha, for en historie! Smart og effektivt med en brandhelikopter. Jeg håber de har fået helt bugt med ilden nu!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, brannhelekopter er helt nødvendig her i Norge med så mye vanskelige områder å komme til. Det kom tordenvær og regn i natt, så det er nok slukket nå.

   Slett
 4. Hoppas verkligen att det reder ut sig, det är hemskt att ha en skogsbrand så nära inpå.
  Hoppas på mycket regn /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi fikk endel regn ja, så nå tror jeg det ordnet seg.
   Ha det godt!

   Slett
 5. Nei, ingen hyggelig opplevelse! Håper den er slukket skikkelig. Her kom det forresten både tordvær og regn i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper det også. Det er skummelt for det er et område hvor en omtrent ikke kommer til. Vi fikk også regn og torden i natt.

   Slett
 6. Håper virkelig de lykkes med å slukke. Bra de har helikopter :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, uten helikopteret hadde det tatt mye lenger tid å få slukket det.

   Slett
 7. Hei Marit

  Ja, skovsbrand er noget alle i skoven frygter. Ikke alle har respekt for åben ild og de regler der må gælde i en skov, især nu, rekordtørke og varme! - Hvordan mon din er opstået?
  Godt helikopteren er til rådighed.
  Regn er hvad vi behøver nu!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er helt sikkert. Det finnes mange uvettige mennesker som ikke forstår hvor farlig dette er. Men denne brannen oppsto nok bare av seg selv. Hva som gjorde det er ikke lett å si, men det kan ha ligget noe glass der eller at det bare har antent av seg selv. Dette stedet er så ufremkommelig som det går an, og uten helikopteret hadde det sikker brent masse trær der før de hadde fått hjelp til å slukke. Silvilforsvaret kom etterpå og slukket til langt på kveld i går.
   Vi fikk 8 mm i natt, og det er så godt!

   Ha en deilig dag!

   Slett
 8. Uha - det var dramatisk - godt brandhelikopteren kunne klare det. Vi håber på regn både her og der, så der ikke sker sådan noget igen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var veldig dramatisk. Uten helikopteret hadde det ikke slukket så hurtig.
   Vi fikk 8 mm med regn i natt og det hjelper jo litt.

   Slett
 9. For en skummel brann så nær ved, bra bilder av slokningsarbeidet!

  SvarSlett