tirsdag 22. juli 2014

Nesten for mye av det gode...

I går begynte jeg på å grave ut et nytt bed, og det var nok ikke så smart i varmen. Men når jeg først har bestemt meg så må jeg jo bare holde på til jeg ikke orker mer. Jeg kjente at jeg ble svimmel og måtte til slutt gå inn.  Jeg tror jeg drakk 3 liter vann og juice mens jeg holdt på. Det er i grunnen det eneste som er viktig i varmen, nemlig å drikke nok. Jeg var ikke sulten i hele går etter å ha drukket så mye vann ;-)

 Jeg har nettopp kjøpt to nye rosebuer, og da måtte jeg jo passe på å fjerne mer gressplen, og det var litt av en jobb i solsteiken. Jeg fikk plantet de to klatrerosene jeg kjøpte på salg, og en stakkars clematis som har stått på vent i skyggen lenge.

Det ble hele 31, 5 grader her i går ettermiddag, og da meldte yr om 28 grader. I dag skal det bli like varmt, og i morgen melder yr om 30 grader, og da er jeg redd det fort blir 33... Her i innlandet er det nesten ikke noe vind av betydning, så det kjennes ut som luften står stille... Men jeg klager ikke så veldig mye, for jeg vet at det snart blir kjøligere igjen. Men regn ser det ikke ut til at vi får...

Den andre rosebuen  står et annet sted i hagen, og den satte vi opp i går kveld. Hele området der er jeg ikke fornøyd med, og har som vanlig mange planer oppe i hodet. Jeg har lyst til å plante rips og bringebær der, og fjerne de gamle pallekarmene. Jeg har også planer om å lage en vei, legge duk og legge små kulestein oppå for å gjøre det vedlikeholdsfritt der ved siden av den nye hekken vi plantet. Det gjenstår å se hva det blir til... Det er i såfall snakk om mange tonn med stein som skal trilles ut, og det må jeg ha hjelp til... Da er det ikke like lett å legge planer.... ;-)

Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger om min rosa valmue. Jeg må tilføye at denne fargen som den har "mutert" til kommer av at den står på nordsiden av huset i skyggen der. Jeg har den andre steder i solen, og da blir den mørkere rosa/rød. Så for at den skal beholde den lyse fargen må jeg ha den i skyggen.Så til flere rosa blomster ;-)


Echinacea 'Double Pink Delight' som minner veldig om en annen fylt solhatt jeg har fra før...
Men vakker er den...

Cosmos


Astilbe og Acer palmatum 'Bloodgood' som kler hverandre godt


Astilbene er nå nesten avblomstret, og det gikk så fort i varmen. Men sånn er det bare, og en får nyte de den korte stunden de varer :-) Dette er altså 'Erica' som jeg har vist flere ganger. I år ble den kjempestor med stilker på over en meter. 

27 kommentarer:

 1. Ja den rosa valmuen er nydelig! men du har en fantastisk flott hage!....har desverre ikke sike grønne fingre....;-) men rosene trives her

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er jo flott at rosene trives hos deg :-)

   Slett
 2. Jeg rekker knapt å følge med.
  Det er ikke lenge siden jeg var innom, men det er kommet mange nye innlegg allerede :-)
  Bilde nr tre ovenifra (av Double Pink Delight) er ekstra flott.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her går det unna vet du, Martin ;-) Tusen takk! Det er en nydelig solhatt som jeg er glad for at jeg kjøpte.

   Slett
 3. Kære Marit
  Sikke en energi i sådan en varme. Pas nu på dig selv!

  Kram
  JetteMajken

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Jette

   Takk for din omtanke :-)

   Klem

   Slett
 4. Hej Marit
  Jeg tror jeg vil gentage Jettes ord, pas nu på dig selv. Det er ikke at spøge med at arbejde i sådan en varme. Lidt lavere temperaturer og regn ville gøre godt nu. Din astilbe er flot sammen med Bloodgood. Double pink delight er meget fin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Takk for dine ord. Det er hyggelig at du tenker på meg. Nei, i går måtte jeg bare gi opp, og vannet absolutt hele dagen. Det er så tørt nå at det er helt uhyggelig. Regn hadde vært deilig, ja!
   Tusen takk!

   Slett
 5. Du er jammen meg ivrig! Selv orker jeg bare å sitte i skyggen i denne varmen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes nesten det er bedre å gjøre litt i varmen enn bare å sitte stille, for da blir jeg slått ut... :-)

   Slett
 6. Tænk at du kan arbejde i den varme - godt du huske at drikke meget! Her havde vi 30 grader igår og lige nu 28. Jeg ser flere, der løbetræner, og jeg tror ikke det er sundt.
  Sikke nogle skønne billeder! Klem og ha' en dejlig dag, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. I går tok jeg det helt med ro, og bare vannet hele dagen. Det krever ikke så mye energi ;-) Det er fryktelig varmt , og løpe i den varmen kan umulig være sunt, nei!
   Tusen takk!

   Ha en deilig dag, Gitte, klem!

   Slett
 7. Nydelig Valmue og ulike Astilber som blomstrer hos deg nå. Du er god som legger planer for hagen i denne sommervarmen.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, noe må en jo bruke varmen til :-)

   Ha en fin onsdag!

   Slett
 8. Svar
  1. Thank you! Yes, I will be careful :-)

   Slett
 9. Hej Marit

  Uha, pas på varmen! selv arbejder jeg kun fysiskt i aften og morgentimerne!

  Alting går så hurtigt her i varmen - Vi må håbe på en fantastisk remontering!

  Ha en dejlig afslapnings-dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, i går tok jeg det helt med ro, og vannet hele dagen. Det er ikke så tungt og helt nødvendig her nå...

   Ja, alt går så hurtig nå, men jeg er redd for at det ikke blir så mye remontering, bortsett fra på rosene da. Her tørker alt inn nå...

   Ha en deilig dag!

   Slett
 10. Tror min kommentar försvann...
  Vackert i rosa! Lite väl varmt med över 30°. Det är nog uppochnervända världen, då vi hade regn och 20° förut, men nu skiner solen och det är varmt igen:)
  Ta det lugnt i värmen.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sånt som skjer noen ganger, for det har jeg også opplevd...

   Ja, det blir alt for varmt når det er over 30 grader. Litt regn høres deilig ut!

   Ja, jeg tar det helt med ro :-)

   Ha det godt!

   Klem, Marit

   Slett
 11. Flott og frodig astilbe! Ja, drikke er alfa og omega nå :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, en kan ikke få i seg nok drikke nå i varmen...

   Slett
 12. Det er deilig med varme og sommervär, men ikke det aller beste å jobbe hardt i. Men hva gjör man når man har hodet fullt av ideer - jo, man blåser varmen en lang marsj og graver i vei......akkurat sånn er det her også:-) Gleder meg til å se resultatet av gravingen din!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det kan bli for varmt til å gjøre noe som helst, men så var det dette med disse planene da... :-) Jeg skal få tatt bilder av det en dag.

   Klem!

   Slett
 13. Hei Marit! Du er gæren. Hold deg i skyggen!
  Jeg planter nyinnkjøpte stauder i krukker for å ha en form for vanningskontroll. Vi fikk 3 mm med regn i dag. Det ble en del kanner med vann fra takrennene som vi sprang rundt med og vanna på utsatte steder. Temperaturen på vannet var sånn at vi gjerne kunne tatt en dusj.
  Det viktigste til slutt, vakre astilber. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Ja, jeg er nok litt gal som holder på sånn i varmen... Du er smart som planter nyinnkjøpte planter i krukker. Så heldig du er som fikk litt regn. Det får vi ikke her...
   Tusen takk!

   Ha det godt!

   Slett