tirsdag 28. mai 2013

Inernettproblemer, narcisser, og en ny trillium...

I nesten hele går var jeg uten internett og det er ikke enkelt i en hverdag hvor mye foregår på nett. Men nå et det i orden igjen heldigvis.

På søndag var det fint vær her, og jeg fikk gjort utrolig mye. Jeg måtte hjelpe min gamle mor med plenklipping da hun ikke orker det selv lenger. Jeg fikk ikke startet hennes motorgressklipper og måtte derfor ta frem den gamle håndgressklipperen hvor en skyver den manuelt. På ettermiddagen måtte jeg klippe gresset her også mens det ennå var tørt for regnet igjen kom. Med det resultat at jeg gikk nesten 16000 skritt på søndag. Det er ny rekord, og jeg tror ikke at den blir slått med det første... ;-)

I går kveld jobbet jeg i hagen til kl.22 og fikk byttet ut alle de døde rosene. Ingen nye roser her nei, det ble små viftelønner, iris og peoner i steden. Disse har jeg i hagen fra før, så jeg håper at de overlever. Jeg begynner å bli lei av å bytte ut planter. Rosene jeg tok opp i går hadde røtter til Kina og tilbake igjen, minst... Med mine armer så har jeg ikke krefter til å dra opp de, så hvis de spirer igjen blir jeg sur.  Nå er jeg ferdig med roser som dør der ;-))

Rosa Røyse har nettopp sendt meg nye roser som jeg skal ha et annet sted. Disse skal i alle fall være herdige nok. Men selv de hadde hatt problemer i vinter, så mange roser hadde gått ut hos de også. Men det var vånd eller jordrotte som den også kalles som hadde tatt rosene. Det er ikke bare enkelt å være hageeier, det skal være sikkert.

Jeg plantet masse narcisser sist høst og her kommer noen nye bilder


Jeg var nede i hagen  på et område hvor jeg ikke er så ofte, og der så jeg plutselig en trillium som jeg ikke har sett i blomst før. Jeg erindrer at plantet noen fra en import jeg hadde fra  England, men de har aldri blomstret før. Kanskje noen kan hjelpe meg og si hva denne heter? Karsten? ;-)

Bildet er tatt litt på skeive med min mobil, men det får ikke hjelpe. Den er utrolig vakker synes jeg. Visste ikke at jeg hadde denne skjønnheten i hagen...

Været er som det pleier, dvs. at det regner igjen... Men jeg håper at det ikke blir tordenvær som de har meldt her i flere dager fremover. Jeg hater tordenvær...

Jeg ønsker dere alle en flott tirsdag!

38 kommentarer:

 1. Det er var godt, at dine problemer med at komme på nettet er overstået! Sikke en masse motion du fik ved søndag - 16.000 skridt er imponerende. Dine narcisser er utroligt smukke og også din trillium på det nederste billede.
  Ha' en dejlig dag, Marit, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så kjedelig når en ikke kommer seg på nett. Så det er godt at problemene er over for denne gang. Ja, det var mye masjon på søndag, og jeg var helt utslitt om kvelden. Det er bare bra å gå så mye, men det var kanskje litt vel mye på en dag.

   Ha en deilig dag du også, klem!

   Slett
 2. Det er mye god trim i å ha hage, skritt telleren går og masse bøy og hale og dra.
  Så fine liljer, de hvite er jo så nydelige.
  Trillium har jeg ikke hos meg men den må nok på min ønskeliste ser jeg, veldig flott.

  Nett og pc problemer er noe dr.... jeg venter på ny pc for min har tatt kvelden, vi har en gammel som må gjøre nytten så lenge for en blir jo helt hjelpeløs uten.

  Klem fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal være sikkert at det er mye trim i å ha en hage. Da får en beveget seg mye i sommerhalvåret. Ja, de hvite påskeliljene er veldig vakre.

   Trillium er en spennende planteslekt som fortjener mer oppmerksomhet her i landet.

   Ja, internett og pc problemer er noe dr... det er helt sikkert. En blir helt hjelpeløs uten det i dag, for vi har jo vendt oss til å bruke nettet til alt mulig.

   Klem fra Marit

   Slett
 3. Hei Marit

  Uden internet, det er bare ikke godt :(

  Ja det er en super fin Trillium - kunne det være T.simile eller alternativt evt en erectum?

  http://williambritten.com/wordpress/wildflowers/smoky-mountains-wildflowers-sweet-white-trillium/

  Tror mest på T. simile

  Men spændende er det - lad os høre hvad du kommer frem til!

  Du må ha en dejlig dag - også online!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Nei, da er det ikke lett få gjort ting på nett, som f.eks. blogging ;-)

   Ja, den ligner meget på T. simile. Den kan også ligne meget på T. erectum alba. Jeg husker hvor denne planten kom i fra og det var:
   http://rareplants.co.uk/

   De kaller den hvite erectum for blandum tror jeg...

   Jeg ser at Kalle K i Danmark har et galleri med trillium.
   http://www.kalle-k.dk/trillium.htm

   Der synes jeg at den jeg har ligner på både simile og hvit erectum. Jeg klarer ikke å se forskjell på disse to...

   Vet du hva som er forskjellen på de to?

   Ha en deilig dag du også. Her sprutregner det til en forandring i dag... ;-)

   Slett
  2. Den forskel er ikke simpel. Tror faktisk at T. simile er en sydlig form af erectum alba -

   Fandt lige nøglen til amerikansk Trillium:

   http://www.efloras.org/florataxon.aspx?flora_id=1&taxon_id=133668

   Her er forskellen beskrevet - men jeg kan ikke rigtig vurdere det udfra dit billede - og det er jo ikke nemt for dig at tage et nyt når det regner vildt;)

   Slett
  3. Jeg fryktet at det ikke var så enkelt å skille de to fra hverandre. De er jo nesten helt like.

   Takk for den siden, den har jeg lagret som favoritt. Kjekt å kunne litt mer om de forskjellige.

   Nei, jeg skal ikke ut akkurat nå å ta et nytt bilde, for det er for mye regn. Men hvis det blir opphold senere i dag skal jeg prøve å få tatt et nytt.

   Slett
 4. Det är sant som du säger, att det inte är lätt alla gånger att vara trädgårdsägare! Men det är tur att man får många glädjeämnen också, annars hade man väl gett upp. Och mycket motion får man också, med allt slit och släp...inte behöver vi gå på gymmet i alla fall! Vi blir snygga och vältränade ändå, eller hur Marit?/ Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, i en hage går det opp og ned. Det er mye å glede seg over også, så en får fokusere mest på det. Hvis ikke hadde vi nok gitt opp for lenge siden ja... Vi trenger ikke gå på noen gym nei, for vi får mosjon nok som vi gjør i hagen :-)
   Vi blir både snygga och vältränade, det er helt sikkert Titti!

   Klem Marit

   Slett
 5. Beautiful flowers, such images always give me much joy:) I am greeting

  SvarSlett
 6. Det var mange flotte Narcisser du har plantet i hagen din. Den nye Trillium var en vakker liten plante.

  Ha en fin dag uansett vær!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, her blir det stadig flere narcisser. Jeg liker de så godt.

   Ha en fin dag du også!

   Slett
 7. Smukke blomster du viser. Træls når nettet driller. Ønsker dig en god dag:) Knus

  Vejret her: gråt / køligt kun + 14, 1 grad

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det er kjedelig når en ikke kommer seg på nett. Ha en fin dag du også!

   Her er det grått og regn, men 15,2 grader.

   Slett
 8. Beklager, rosen ikke vokser, men du er vakre påskeliljer. Mye av arbeidet når du var klippe gresset :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is sad that all my roses died last winter. Easter lilies are beautiful. I have cut a lot of grass, because my mother does not do it herself anymore. But it's nice workout :-)

   Slett
 9. Godt at internett-problemet løste seg. Kjempefin Tirillium :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Tusen takk!

   Slett
 10. Ingen internet, det går bare ikke. Det var godt nok mange skridt du gik i søndags, og så med håndskubber i din mors have, det har været hårdt. Fine narcisser du viser, jeg havde også et spørgsmål til Karsten, nu er han i træning, så jeg prøver også lige :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det går bare ikke, det har du helt rett i. Det var mye trim på søndag, ja, det er helt sikkert. Karsten kan så mangt og meget, så det er godt å Ha han til å svare oss :-)
   Håper du får svar på spørsmålet ditt.

   Slett
 11. Ja, vi har blitt veldig avhengig av å være på nett!
  Her var det mange flotte narcisser!
  Lekker Trillium!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vi, og en får jo nesten abstinenser når det ikke fungerer. Tusen takk :-)

   Slett
 12. Så mange flotte Narcisser! Jeg har funnet ut at jeg må sette flere av de til hösten!
  Snakk om at du har fått trim, 16000 skritt og så rosegraving i tilegg....det er ikke noe latmansliv å ha stor hage:-)
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, narcisser er vakre blomster. De fleste av de står ganske lenge også. Det har blitt mye trim i det siste, ja. Stor hage erfinmosjon, ja. Mye bedre enn å fly på et treningsstudio ;-))

   Klem!

   Slett
 13. Så fine bilder! De tror jeg jammen jeg skal prøve å plante i år!

  SvarSlett
 14. Gøy å oppdage planter en ikke trodde en hadde! Det er tungt med svære planter - ingen tvil om at hagearbeid kan kalles trening! Imponerende mange skritt på gressklipping!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var moro å se den blomsten, for den trodde jeg ikke hadde overlevd. Den var ikke der i fjor. Ja, det er skikkelig trim å ha en stor hage. Her er det over et mål med plen, og da blir det fort mange skritt, ja.

   Slett
 15. Trist med ditt internet, tur att det fungerar igen nu:). Oj, det var inte dåligt så långt du gått med all gräsklippning. Jag skulle med klippt i kväll, men hann inte.
  Så vackra narcisser du har!
  Man blir lite ledsen när rosorna dör, förstår att du planterar annat istället. Jag har några rosor som jag inte ser något livstecken ifrån ännu, men jag väntar lite till innan jag gräver upp. Ska plantera de 4 jag har beställt och som fortfarande står i en hink med vatten, sedan är det ros-stop:).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er trist når det plutselig er borte, for da blir en jo helt handlingslammet ;-) Gresset vokser så en kan se det om dagen, så her må det klippes to ganger i uka nå når det er så fuktig og varmt. Tusen takk! Narcisser er så vakre synes jeg også.

   Ja, det er trist med all denne rosedøden som har vært i vinter. Det er mulig at jeg var litt tidlig ute, men ville heller ha noe som klarer seg der. Jeg hentet en rosepakke i går som er av typen historiske roser, og de tåler jo mye mer enn de andre jeg hadde. Selv om de også var relativt herdige så var det ikke nok i vinter. Ja, nå er det rosestopp her også :-)

   Ha det godt. Klem Marit

   Slett
 16. You had to mow a lot of grass. Gardening is a good sport I think, we have to use all our muscles. I am so sorry to hear that so many roses died, it was a long and hard winter. Anyway your pictures are great and I do not know the exact name of the Trillium, because these won't grow in my garden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is much grass to cut here and with my mothers place. Gardening is a good sport, and we get also a lot of fresh air ;-) I think roses have died over the hole Europe, så the gardeners are pleased with much sale of roses this year. It is sad that trillium does not grow in your garden. It is a lovely spring flower.

   Slett
 17. Ergelig å miste planter, her har det også gått med noen roser i vinter. Arghhh. Narcissene er nydelige :) Herlig plante.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det virkelig. Jeg tror ikke at jeg er den eneste som har mistet planter, nei... ;-) Roser tåler ikke så mye, og det er trist for jeg synes de er så fine.

   Narcisser er en vakker blomst, ja!

   Slett
 18. Vilken fin trillium! Fattar inte vad jag gör för fel, de trivs inte riktigt hos mig. Fjäskar med mullrik jord och flyttar runt och testar nya ställen. Fnys.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det var jo synd at de ikke trives hos deg, for her flytter jeg også rundt på mine, men de trives likevel :-)

   Slett