søndag 19. juni 2011

Ute på tur...

I går var vi  8 stk. fra hagelaget her som var på tur til Sandefjord for å besøke en privat hage. På vei dit stoppet vi på Gjennestad for å kjøpe en gave til hun vi skulle til. Der fikk jeg tak i et matallstativ til å sette opp i potter, slik at slyngende vekster som blodbeger kan klatre i.
Etter det dro vi på besøk. Det er den mest fantastiske hagen jeg har sett på lenge tror jeg. Det var mange skyggebed der med planter som passet så godt inn og avstemt i fargene at det var en fryd, men også bed med masse sol. De hadde et grusbed med sukkulenter i som så ut til å trives veldig godt. De hadde brukt mange år på å få hagen så fin, og den var virkelig verdt et besøk. Etter på dro vi til Trine for å kjøpe brugmansia. Jeg måtte kjøpe igjen den jeg klarte å ta livet av i vinter, nemlig 'Maya'. Får håpe den overlever denne vinteren da. Vi var så heldige at vi fikk se på Trines hage, og hun har virkelig fått laget mange nye flotte bed i år. Det er alltid hyggelig å komme på besøk der.

På veien hjem stoppet vi som planlagt hos Vegge gartneri i Nykirke. Det var som vanlig mye fint å finne der, og jeg kom hjem med litt nytt (som vanlig)...
Jeg kjøpte to heuchera, 'Autumn Leaves' og 'Marmelade'. Jeg har begge fra før, men de er så fine så det gjør ikke noe med et par til av de synes jeg. Jeg fant også en grønn Arum som jeg ikke vet noe mer navn på, men den på bildet kan ligne litt.  Og så ble det med hjem en varigert Weigela og en varigert kaprifol som het noe med 'Harleqin'. Den plantet jeg i går, og er veldig spent på om den overlever vinteren her. Men det vil vise seg til neste vår. Den hadde overvintret på Vegge, men det ligger jo i en helt annen klimasone enn her. Men den som intet våger, intet vinner heter det.

Jeg skulle nok ha plantet alt i går, men sånn ble det ikke. I dag regner det som vanlig igjen, og det frister meg ikke å gå ut i det hele tatt. Håper på bedre vær i morgen.

6 kommentarer:

 1. Mye flott du har fått kjøpt, brugmansia "Maia" var flott.

  Håper regnværet snart gir seg på dine kanter, så du kan få haget!

  SvarSlett
 2. Randine, ja den er en flott brugmansia. Jeg er så glad i hvite varigasjoner på alle typer blader.

  Det har regnet i hele dag, men nå er det opphold. Typisk at det er kvelden da.

  SvarSlett
 3. Takk for visitten :-) Alltid hyggelig med hagebesøk, hvor man kan få skravlet litt med likesinnede.

  SvarSlett
 4. Życzę Ci żeby wszystkie zakupione rośliny pięknie Ci rosły i przetrwały zimę.Była w Twoim pięknym kraju trzy lata temu w czerwcu i było zielono, kwiaty kwitły, ale dużo śniegu i lodu też widziałam. Fiordy i wodospady były niesamowite. Przepraszam, że nie na temat, ale jesteś z Norwegii i mi przyszło na wspominki. Pozdrawiam

  SvarSlett
 5. Giga, yes Norway have much fjords and waterfalls. So nice that you have visited my country. It is best to be here in spring and summer. The winters can be very hard here with much snow.I guess that you have winther in Poland as well. I have never been there before, but I am sure that it is a beautiful country too.

  SvarSlett
 6. Oczywiście, ze Polska jest piękna, ale na szczęście zimy nie są takie długie i mroźne jak u Was. Każdy kraj ma swoje uroki, dlatego zwiedzamy inne kraje, żeby je poznać. Pozdrawiam serdecznie

  SvarSlett