søndag 28. november 2010

Snømåking av drivhustaket

I natt og i hele dag har snøen lavet ned her. Det har kommet minst 15 cm tilsammen. Den er heldigvis fnugglett når det er ti minus, så den veier ikke så mye. Den var lett å fjerne fra drivhustaket. Det er litt vel tidlig at det kommer så mye snø, men samtidig er det bra å få dekket grunnmuren med snø. Det isolerer godt når gradene kryper nedover. Tirsdag kveld melder yr om 18 minus her...
De har tatt feil før, så jeg håper de gjør det nå også.

Jeg har funnet frem adventstaker i dag og de lyser så fint med snø til langt oppå stuevinduet. Jeg har ennå ikke fått kjøpt meg noen julestjerne, men får finne meg en til uka. Jeg har egentlig ikke plass, for her er vinduskarmene stappfulle av phalaenopsisorkideer som blomstrer som bare det. Ikke en eneste hipp å se noe sted ;)

I morgen skal vi male taket og tapetsere vegger her. Vi har funnet ut hvilke farger vi skal ha, og det er ikke dårlig. For noen år siden kjøpte jeg maling til dette rommet, men angret meg etterpå. Jeg er sånt fargemenneske som blir dårlig hvis jeg har feil farge på veggen. Så derfor har jeg ventet til vi fant rette fargekartet ;)

8 kommentarer:

 1. Så flinke dere er, ny stue til jul !!Ja, slike Burdahefter var flittig i bruk da ungene var små, siden jeg sydde klær til hele familien, hadde nesten ikke 'kjøpeklær'.
  Uff, ikke så bra at det blir så kaldt, vi skal til Skotland på onsdag, og det er faktisk meldt snø der også. Får ta med stillingsen, tenker jeg.
  Ha en fin adventstid.

  SvarSlett
 2. Det er fremdeles barfrost og kaldt her også, men ingen snø enda. Vi har hatt minus 13 på det kaldeste.

  Koselig med lys i adventstida, det er jo snart på det mørkeste nå.

  Det er ikke alltid så lett å finne akkurat den rette fargen. Nå kan du glede deg til at alt blir ferdig.

  SvarSlett
 3. Det var tidlig å måtte måke snø av drivhustaket.

  Lykke til med opp-pussing av stuen, jeg er glad min er overstått!

  SvarSlett
 4. Å, jeg skulle gjerne hatt noen cm snø til isolasjon nå i kulda! På den andre sida er det greit med tørre veier, så jeg er litt ambivalent!

  SvarSlett
 5. Bjørg, det er nok mikke stua, men soverommet som pusses opp. Men det er jobb uansett rom.

  Kos deg i Skottland!

  SvarSlett
 6. Mariann, det er jo skikkelig kaldt på dine kanter. Barfrost og ikke noe snø er ikke så bra for plantene. Får håpe du får noe snø snart.

  Ikke lett å finne den rette fargen, nei ;)

  SvarSlett
 7. Randine, ja det er kjempetidlig. Har aldri måket snø så tidlig av drivhuset før.

  SvarSlett
 8. Berit, ja jeg skjønner at det kunne være greit med noe snø for plantenes skyld. Men det er også bra med tørre veier. Jeg har også et ambivalent forhold til snø ;)
  Glad for dekket som lugger over plantene, men misliker snøen/vinteren i sin helhet.

  SvarSlett

Litt snø pynter veldig opp...

 I går kom det helt uventet litt snø. Det startet på formiddagen, og det varte helt frem til kvelden. Det var så lett og luftig snø, og det ...