søndag 6. juni 2010

Travle dager

Ja, det er over en uke siden jeg skrev noe her. Det har vært så fint vær i det siste, at jeg knapt er inne.


Sist mandag kom endelig hostaene hit, og siden har jeg plantet dem i potter. Det har gått med noen jordsekker og potter til det. Mye jobb med barrotsplanter, for de er så sårbare i tørt vær.
Her om dagen sprang endelig den magnoliaknoppen ut som jeg har ventet på i et år. Jeg kjøpte en stor gul magnolia i fjor, men problemet var at det var to navnelapper på den. 'Yellow River' og 'Yellow Bird'. Sistnevnte er knallgul, mens den andre er mer kremfarget.
Heldigvis for meg må det være 'Yellow River' som jeg har. Knoppen er gul, men når den springer er den kremhvit.


Jeg har til og med fått ordnet dammen her. Skiftet vann to ganger, og har fått ordnet med fossen etter vinterens ødeleggelser av fossen.

Nå er det et yrende liv i dammen med alle rumpetrollene. De har fortsatt hale, og jeg lurer på hvor lang tid det tar før de er padder/frosk?

I sist uke hadde jeg besøk av ikke mindre enn fire hagegale her, og i går var jeg på Ramme gård og traff enda flere hagegale. Det ble med hjem to trilliumer, en kurabayashii og en grandifloum roseum,  en lilla bregne, Athyrium nipponicum 'Burgundy Lace', en hvit solhatt 'Coconut Lime', en sølvfarget lungeurt, Pulmonaria ´Silver Streamers´, og en brokebladet klartehortensia, Hydrangea petiolaris 'Miranda' . Det var som vanlig mye fint der, men for øyeblikket har jeg ikke plass til mer i hagen her. Må nok lage noen nye bed snart...

8 kommentarer:

 1. Travle dager her også for tiden. Men det er jo greit at man slipper kjede seg i hvert fall ;-)

  SvarSlett
 2. Tenk at Magnolian din blomstrer første året! Jeg hadde håp for min Yellow Lantern, men det viste seg til slutt at det bare var bladknopper. Men neste år, kanskje?

  Vannfallet ditt er blitt så fint, vannet renner akkurat slik det skal ser det ut som :)

  Og alt det lekre du fikk tak i på Ramme! Godt du har plass til nye bed :) Jeg fikk dessverre ikke vært der i år, får håpe på høstdagene i stedet.

  SvarSlett
 3. Trine, ja det slipper en i det minste ;)

  Ninni, ja er ikke det fantastisk? Det kommer en knopp til, og det gleder jeg meg til. Det er lett å ta feil av bladknopp og blomst på de, for de ser ganske like ut.

  Jeg så etter deg Ninni, men skjønte at du ikke var der, for ellers hadde jeg vel truffet deg.
  Det var mye flott der i år som i fjor. Utrolig mye fint de selger av planter.

  SvarSlett
 4. Så heldig du var som fikk kjøpt flere planter. Og det ser så fint ut med vannfallet ditt. Det kommer vel bilder av froskene også ??

  SvarSlett
 5. Bjørg, ja det kommer nok bilde av froskene også når de engang blir kvitt halen sin ;)

  SvarSlett
 6. jeg lærer hele tiden her inne.. gul magnolia:) trodde alle var hvite jeg:)) ja,ja.. og frosker vel, de har en tendens til å bli veldig mange:))

  ha en koselig dag.. gleder meg til å se dine Hosta.. gubben glemte krukkene på låven så mine er dessverre død:(

  SvarSlett
 7. Bea, jeg har både hvit, gul, rosa og lilla magnolia ;)

  Jeg er redd at hvis alle de froskene/paddene lever opp har jeg et problem her, for da kjører jeg de vel ihjel med gressklipperen :(

  Så synd med hostaene dina da. Rart de ikke overlevde, for jeg har hosta stående i krukker ute om vinteren her. Jeg vil ikke legge frem bilde av alle hostaene, for da blir jeg vel regnet som spiltter pine gal... ;)

  SvarSlett
 8. Hei Marit :)
  Jeg ser du kjøpte Miranda for to år siden. Kan du fortelle litt om den til meg? Om den er tregvokst osv. Jeg var på Ramme i dag og det ramlet en slik i handlekurven... Nå er jeg ikke engang sikker på at den er herdig her (H3), og jeg lurer også på om bladene virkelig forbli så små som de er nå (er vel under to cm tror jeg, husker ikke helt sikkert da).

  SvarSlett