onsdag 9. juni 2010

Noen nye bilder igjen...

Dette er den nye bregnen min, Athyrium nipponicum 'Burgundy Lace'

Cypripedium 'Gisela'

Hosta  'Night Before Christmas'

Iris germanica 'Bruno'
Iris germanica 'Red Orchid'
Iris germanica ukjent navn
Hosta 'Great Expectations'
Hvit akeleie
Hosta 'June Fever'
Hosta 'Kiwi Full Monthy'
Hosta 'Remember Me'

Det skjer masse i hagen hver dag, og irisene har virkelig begynt på blomstringen. Hostaene  begynner å bli fine, og det er jo årets høydepunkt ;)

I morgen skal jeg begynne på utplantingen her av de nye hostaene som venter på å komme i bakken. Må også få begynt på å lage trapp og gjøre klar skråningen ned mot bekken for planting. Det er en kjempejobb, og regner ikke med å bli ferdig der med det første. Men det skal bli moro å bli ferdig der en gang. Må få tatt "før" bilder før jeg begynner...

20 kommentarer:

 1. Sikle...sikle.
  For noen fine hostaer du har.

  SvarSlett
 2. Fantastisk flotte planter! Åhhh også 'Burgundy Lace'! Den har jeg såååå lyst på. Hvor fikk du tak i den? Hvordan klarer den vinteren hos deg? Jeg trodde den frøs bort! Hosta er en sterk favoritt her i gården, men den er sein i år! Nydelige iriser =)

  SvarSlett
 3. Det var koselig å se deg igjen på Ramme ;-) Hosta 'Kiwi Full Monthy'
  er virkelig flott. Har irisene dine virkelig begynt å blomstre? Jeg må ut å sjekke mine i morgen.

  SvarSlett
 4. Her var det noen fine sikleobjekter ja. Den bregnen var helt spesiell, nydelig farge.

  SvarSlett
 5. I can see why you chose Hosta 'Night Before Christmas' for the header of your blog. It's is very good looking with the white centre on each leaf.

  I like your colourful Athyrium 'Burgundy Lace'. My Athyrium niponicum don't produce many fronds, and stay very small, so this year I added an Athyrium 'Burgundy Lace' to see if it will have the colourful fronds, but maybe be more vigorous.

  Cypripedium 'Gisela' is gorgeous, with the light coloured pouch. I have a little yellow Cypripedium, and find them charming.

  SvarSlett
 6. Kristin, ja hosta er sikleplanter!

  SvarSlett
 7. krepsemor, den kjøpte jeg på Ramme gård nå i helga. Jeg gjør meg ingen forhåpninger om at den vil overleve, men gjør et tredje og siste forsøk med den type bregne. Jeg synes de er så vakre, og skulle gjerne hatt hagen full av de...
  De to andre jeg har hatt har frøset bort ja.

  Hosta er mine favorittplanter, men de er sene på noen steder på tomta her, andre steder er de kommet langt med blader. De trenger mye varme for å komme i gang.

  SvarSlett
 8. Tove, ja det er hyggelig å treffes på Ramme! Jeg har dilla på disse hostaene som ser slik ut som 'Kiwi Full Monthy', Gypsy Rose', 'Striptease' og flere andre. De er sport av 'Gold Standard' alle sammen. De er så vakre synes jeg. Her har germanica irisene startet ja, men de står også veldig solrikt til.

  SvarSlett
 9. Elsa, ja hosta er noen skikkelig sikleobjekter. Den bregnen har en veldig spesiell farge ja.

  SvarSlett
 10. Dine Hosta er nok kommet mye lenger enn mine. Gleder meg for hver dag, jeg også. Irisene er også vakre, selv om det ikke er av mine favoritter, men slik skal det jo være. Ha en fin dag.

  SvarSlett
 11. Northern Shade, yes I like very much the hosta 'Night Before Christmas'. I have many hosta here, but I am very fond of the variegated hostas.

  I bought my 'Burgundy Lace' last saturday, and I am not sure if it will survive the winther here. I have tried them twise, but I can not give up.

  Cypripedium 'Gisela' did I plant here last autumn. I have also another one who blooms soon. They seems to thrive here.
  Cypripedium is a special plant. I am sure that your yellow one is beatiful!

  SvarSlett
 12. Så mye nyyyyyyyyydelig!!

  SvarSlett
 13. Bjørg, det er nok fordi de står såpass lunt på det ene stedet, for andre steder i hagen har de ikke kommet så langt.
  Vi har hver våre favoritter, og det er jo flott. Ha en fin dag du også!

  SvarSlett
 14. orchis, så hyggelig å høre fra deg igjen! Ja, det er mye fint i hagen nå :)

  SvarSlett
 15. Jammen har du mykje snacks Marit! :)
  Hosta 'Remember Me' som eg kjøpte hos Eide under treffet i Bergen er absolutt min favoritt blandt Hostaene. Men det finst så mange vakre Hosta at det er vanskelig å sette den eine framfor den andre syns eg.
  Den bregna var virkelig attraktiv, håpar ho klarar seg hos deg! :)

  SvarSlett
 16. hajal, ja det er vanskelig å velge en favoritt blandt hostaene, for det finnes så mange fine. 'Remember Me' er vakker, ja!

  SvarSlett
 17. Sååå mye fint, og der var Bruno igjen også :) Han er rålekker! Burgundy Lace var også fantastisk vakker, i det hele tatt er du utorlig flink til å finne flotte og sjeldne planter :)

  SvarSlett
 18. Takk for hyggelig kommentar, Ninni! :)

  SvarSlett
 19. Marit, I typed 'Burgundy Lace', but meant to type I added an Athyrium niponicum 'Regal Red'. I'm not sure if it's because of the cold winters, but the A. niponicum don't grow big here. Other Athyrium like 'Ghost' or A. filix-femina are so vigorous in comparison.

  SvarSlett
 20. Hei!
  Flott hageblogg du har, nå vet jeg hvor jeg skal lete etter navn, for det er ikke jeg flink på.
  Litt av en hosta samling du har.
  Ha en fin uke, Hanne

  SvarSlett