onsdag 25. februar 2015

På jakt etter vårtegn...

Det må innrømmes at det er ikke bare enkelt, men jeg kan vise til noe som er et lite vårtegn her. Nemlig at det er bare flekker i veien... ;) Det har vært 7 grader her i dag, og solen varmet godt. Dessverre så melder yr om mer snø i helgen, og - 8 i neste uke. Men regnværet som har vært i det siste må ha tæret på snøen som ligger under. Før eller siden blir det vår her også :)

Starter med det eneste vårtegnet som er her..., nemlig en bar flekk i veien under trærne, og restene av steinene jeg kjøpte i høst har tint frem. De skal jeg hente og bruke bare det blir bart. Godt å ha noe å se frem i mot :)

Utsikten fra annen etasje. Dette er den hekken vi plantet i sommer og foran den på venstre side plantet jeg veldig mye løk i høst. Pga. alle rosene jeg plantet her i sommer, så har jeg lagt masse snø der som dekke på de. Sikkert dumt i forhold løkblomstene, men her må jeg velge. Hvis alle rosene har overlevd er det verdt forsinket løkblomstring ;)
Men som dere ser så er det nok snø igjen her, og dette er mot sør og det er jo her det smeltet først...

Utsikten ut mot hagen sett fra kjøkkenet. Dette er mot nord, og her smelter det veldig sakte. Ingen vårtegn her med det første nei. Men under snøen midt på plenen der har jeg det bedet hvor jeg plantet camellia i fjor sommer. Jeg kan ikke få sagt hvor spent jeg er på hvordan det har gått med de...

Her er bedet sånn det så ut i sommer.
Til slutt tar jeg med noen mer sommerlige bilder...

Ønsker dere en fin kveld!

50 kommentarer:

 1. La snøen dynetrekk så lenge hagen din, slik at alle plantene overlevde vinteren, og deretter vokste og blomstret vakkert. Hilsen.

  SvarSlett
 2. Ikke noget at sige til, at du er spændt på, hvordan dine kameliaer ser ud efter vinteren. bedet, de står i, ser fint ud. På denne tid af året er man også altid spændt på, om der kommer mere vintervejr.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er nok det jeg er mest på spent på av alt i hagen, for det er noe jeg ikke har prøvd før. Her kommer det garantert mer vinter, men det er snart mars og da er det vår i luften selv her :)

   Slett
 3. Krysser fingrene for Kameliane dine! Å ha snö i slutten av februar er nok det beste tross alt - kan komme godt med hvis det plutselig blir kaldt igjen.
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Nora! Ja, det er nok det beste for plantene tross alt.

   Klem!

   Slett
 4. Kære Marit
  Ikke mange vårtegn hos dig.Men hvor bor du i smukke omgivelser!
  Mange af mine kamelia har tabt bladene- så jeg ved endnu ikke om de kommer...

  Kram
  JetteMajken

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Jette

   Nei, det er ikke mange vårtegn her dessverre. Tusen takk! Det blir spennende om dine camellia overlever.

   Klem

   Slett
 5. Jeg puster lidt mildt vejr og solskin i retning af dig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Nana, det kan jeg trenge her :)

   Slett
 6. we had snow in texas today, too!

  SvarSlett
 7. Litt mer vinter hos deg enn hos meg :-)) Men snøsmelting er jo en god begynnelse! God torsdag i hage og vekstrom :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sånn som det pleier :) Ja, en må ta de få lyspunktene som er!

   God helg!

   Slett
 8. Der er da godt nok en del sne hos dig endnu. Lidt trist at de lover frost igen i næste uge. Jeg kan godt forstå, at du vælger at dække roserne, løgblomsterne skal nok komme.
  Smukke sommerbilleder
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dessverre så er det mye snø her enda. Jeg har ikke lyst på -10, men det er det yr melder. Ja, det er bedre at rosene overlever, for løkene kommer opp før eller senere uansett :)
   Tusen takk!

   Klem

   Slett
 9. Hoppas det går bra för dina rosor, lökväxter och kamelior i vinter. Och hoppas våren kommer till dig med snart, här var det +5,5° idag. Underbara sommarbilder, tänk när första rosen slår ut:)
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Maria! Ja, det er lov å håpe at den kommer snart. Vi får bare glede oss til rosene begynner å blomstre igjen :)

   Klem, Marit

   Slett
 10. Det er virkelig store forskjeller i landet vårt. Her i Bergen er det vårlig og fint, selv om det kommer noe hagl eller snøflak innimellom. Men egentlig skulle jeg ønske vi hadde lit mer snø om vinteren. Men nå når det nærmer seg mars er det helt greit med vår! Du får kose deg med all spiringen innendørs!
  Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal jeg love deg, det er stor forskjell på Østlandet og Bergen. Jeg forstår at du kunne tenke deg mer snø om vinteren, her kunne jeg godt tenke meg litt mindre ;)
   Ja, jeg koser meg veldig med plantene innendørs, det er vår godt nok enn så lenge :)

   Klem, Marit

   Slett
 11. Hei Marit

  Her lover de også nattefrost i næste uge - og vi har ingen sne....
  Vi må håbe at din ikke tør - der hvor den behøves:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Får håpe dere ikke får så streng frost da, for nå har jo plantene bgynt å vokse hos dere. Tidlig vår og streng frost er ikke bra!
   Snøen kan godt ligge en stund til, inntil det blir skikkelig vår :)

   Ha en deilig aften

   Slett
 12. Ja du har nok snø igjen...men når en ser bare flekker som vokser,da stiger håpet.
  Vi får håpe det ikke blir så kaldt neste uke...
  Flotte blomster du deler også:))
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dessverre så er det mer enn nok snø her...
   Men bare flekker gir jo håp, det er helt sikkert.
   Nei, det håper jeg også at det ikke blir så kaldt.
   Tusen takk!

   Ha en fin kveld.

   Slett
 13. Hei Marit! En bar flekk kan gjøre meg lykkelig. Det er starten. Hvor snill du er med rosene dine. Du skal se at kameliaen blomstrer. Lykke, lykke til!
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne! Ja, meg også! Det er jo det som er starten, selv om det går litt sakte her, så blir det bedre snart. Jeg må jo bare prøve å hjelpe de så godt jeg kan. Det blir spennende å se ja, selv om jeg ikke tro de vil blomstre det første året, men det kan jo skje... ;) Tusen takk!

   Ha det godt!

   Slett
 14. Nice pictures of your wintergarden, Marit.
  I hope the snow will melt soon and everything turns green again!
  Gr Jan W

  SvarSlett
 15. Smukke billeder fra din flotte have! Her er våren jo lidt længere fremme end hos jer, selv om det har været frostvejr i nat. Ønsker dig en dejlig dag, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, hos dere er det mye tidligere vår. Dere er så heldige! :)

   Ha en deilig aften, Gitte, klem!

   Slett
 16. Ja nu är det lite fram och tillbaka med vädret. Ena dagen, vårvärme, nästa dag minusgrader. Inatt har vi haft det ganska så kallt. Jag glömde sätta igång värmen i uterummet igår och det var bara plus 3 där imorse. Men växterna ser ut att trivas. Snön skyddar ju mycket mot kylan som kommer till och från nu. Tror det är väldigt klokt att du skottat upp snö över rosorna. Och lökväxterna kommer ju att blomma så småningom även om det tar lite längre tid.

  Vilket spännande experiment med övervintring av kamelia utomhus. Jag kommer med spänning att följa dina rapporter över hur det gått. När jag tittar på bilden ser det ut som om dom fällt alla bladen. Dom är ju normalt vintergröna men om bara stammarna lever så kan dom helt klart skjuta nya skott. Jag håller tummarna!

  Önskar dig en fin torsdag!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert, men det er jo egentlig typisk vårvær. Her har det faktisk vært plussgrader i flere dager, og masse regn. Ser at snøen kryper for hver dag som går. Men til neste uke melder er om -10 grader. Liker ikke det, nei...
   Håper det gikk bra med plantene dine i uterommet!
   Ja, rosene trenger mer beskyttelse enn mange andre planter, så de blir prioritert :)

   Ja, jeg har aldri gjort det før, og jeg er veldig spent på om de i det hele tatt overlever. De du ser der er ikek camellia, men roser som er plantet i samme bedet. Camelliaene ligger under snøen, så det er jo bra. Det blir utrolig spennende, og du kommer til å få høre om det hvordan det har gått.

   Ha en fin kveld, Anita!

   Klem, Marit

   Slett
 17. Så artig å se oversiktsbilder fra hagen din, tross litt vinterlige forhold enda ;) Tenker alltid på deg når vi passerer Hvittingfoss på vei til eller fra Skien. Kanskje vi kan treffes engang jeg farer forbi? Om det er noen trøst, så er det enda mer vinter her, omlag 70 cm hvit vinter ute i skrivende stund.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du ser jo i alle fall konturene av noe av den :)
   Ja, det hadde jo vært veldig koselig om du stakk innom en gang. Du får skive en mail eller på facebook når du tror du kommer.
   Ja, en liten trøst er det jo, for det er ikke mer enn 10 cm her ;))

   Slett
 18. Skjønner godt at du ser etter vårlige tegn og snøsmelting og bare flekker er jo akkurat det. Vår er en vakker årstid.

  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, etter en lang vinter så lengter en alltid etter våren :)

   Ha en fin kveld

   Slett
 19. Kommer följa ditt kameliaprojekt med spänning och testa själv om det går bra hos dig. Hos mig är nog ingen snö kvar men har varit hos min dotter en vecka nu så jag är väldigt nyfiken på vad som hänt hemma bland växterna :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det forstår jeg godt at du gjør, for det er jo veldig spennende om det går. Jeg tror at de ville jo klare seg ute hos deg? Men dette er ikke Camellia japonica som er den mest vanlige som er i salg, Disse heter C. williamsii og er mer hardføre. Men om det har gått bra vet jeg ennå ikke på en stund. Du er heldig som ikke har mer snø hjemme hos dge nå!

   Klem, Marit

   Slett
 20. Hej Marit.Ja !!! man kan jo godt se at i bor noget højere mod nord................for her er det bare det smukkeste solskinsvejr i dag.
  Er lige kommet ind fra 5 timer derude.................dejligt at få begyndt at klippe ned.
  Spændende med dine kamelia.
  God dag Knus Jette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo helt vanlig at det er både snø og kulde her på denne tiden, for som du sier så bor jeg jo mye lenger nord enn dere i DK. Her har det regnet i flere dager, og snøen blir litt mindre for hver dag som går. 5 timer i hagen høres så deilig ut!
   Ja, det blir veldig spennende.

   Ha en god aften.

   Klem, Marit

   Slett
 21. De første bare flekkene på veien lover godt. Jeg ser skogbunnen kommer fram der også, og da dufter det nok vår ganske snart :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør jo det. Under trærne er det aldri mye snø, så der blir det alltid tidlig bart. Vårduft er så herlig! :)

   Slett
 22. Hello Marit
  In you there is still a lot of snow.
  Spring is approaching quickly.
  My heart rejoices to see summer photos.
  Greetings.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helleo Lucia

   Yes, it is, and I am tired of the snow...
   The spring comes soon here too I hpoe :)
   Thank you!

   Slett
 23. Ja, vi får fortsatt se litt langt etter vårtegnene. Da gjør det godt at du tar oss med tilbake til frodige tider. Jeg er så imponert over blodbegerspirene dine. Jeg har forsøkt for første gang. Fikk noen frø. Ikke tegn til spiring, kun fluer som våknet til liv. Måtte kaste alt i søpla. Får prøve igjen til neste år. Ha gode dager i vente på våren.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det bare. Det er godt å ha noen sommerbilder å glede seg over ja, for da går tiden litt fortere mot vår.
   Så synd at dine ikke ville spire da! De er ikke så enkle å få til nei. Skulle gjerne sendt deg noen i posten, men det har jeg prøvd en gang før, og de tålte ikke ferden i postganger dessverre.

   Ha en fin helg!

   Slett
 24. Ja.. du har mindre vår enn vi har. Men vi skulle gjerne hatt litt snø som dekke for endel planter. Har en pseuvdokamelia som har overlevd tre vintre. Kun naturlig beskjært av rådyr for to år siden.
  Nyt snøsmelting og sen vår:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg sett hver gang i er i Sverige ;) Det er jo bra med godt snødekke når det er skikkelig kaldt, men her varer vinteren litt for lenge dessverre.
   Pseudukamellia har jeg ikke hørt om før...Spennende!

   Kos deg med en tidlig vår! :)

   Slett
 25. Plutselig er våren hos deg, Marit=) Skjønner godt at du venter=) Bra du har fine sommerbilder å se på=) Vibeke

  SvarSlett
 26. Ja, før eller senere kommer våren hit også :) Ja, noe må en hygge seg med i mens :)

  SvarSlett