torsdag 1. mai 2014

Noen løkblomster, og en sammenligning...

Heldigvis gikk det fint i natt uten frost her. Det var veldig nærme, kun 1 grad i dag tidlig. Jeg var ute i går kveld og hadde vinterjakke med hette på meg, for så surt og kaldt var det ute. Ikke stort bedre i dag, for det blåser iskaldt ute. Men enn så lenge så har det hverken kommer snø eller hagl her. I natt melder de om 0 grader, så jeg fjerner ikke agrylduker i dag nei, de får pent sitte på til faren for frost er over.

Sånn ser hjertetreet mitt ut akkurat nå... ;-)

Det blomstrer som bare det i hagen, og jeg rekker knapt å få med alt sammen her på bloggen. Men jeg tar stadig nye bilder og her kommer noen som jeg tok for to dager siden. Jeg satte ned masse løk i fjor høst, og de blomstrer så fint nå. Påskeliljer blomstrer aldri til påske her, men de er vakre etter påske også ;-)

Nye påskeliljer som jeg plantet i fjor høst. De heter 'Elka'

'Elka'

'Snow Frills'

Denne er faktisk helt grønn og er en slags perleblomst selv om den ikke heter Muscari. Den heter Bellevalia pycnantha 'Green Pearl'. For de som tror at jeg husker sånne navn i hodet, så gjør jeg nok ikke det ;-)
Jeg har de løkene jeg kjøper skrevet opp, og denne kjøpte jeg også i fjor høst.

Blå perleblomster og hvitveis er så pent i sammen synes jeg.

Så til sammenligningen. Til høsten er det to år siden jeg plantet disse. Jeg så på en dansk blogg rosa perleblomster, og fant ut at Bakker solgte sånne her i Norge. Jeg var ikke sen om å plante de, og de blomstret også i fjor vår, da også bitte små. I fjor høst importerte jeg løker fra Eurobulb i Nederland. Jeg er ikke betalt for å reklamere for de, bare så det er sagt ;-) I fjor høst kjøpte jeg altså  nye løker av disse rosa perleblomstene. 

Sånn ser de ut nå. En ganske stor forskjell i løk kvaliteten for å si det mildt...

Jeg ønsker dere alle en flott 1. mai!

30 kommentarer:

 1. After such a cold winter it must be great to see the flowerexplosion Marit. I keep my fingers crossed for you that the frost will stay away.
  Have a wonderful 1st of May.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is great to see so many flowers in my garden. It was frost this night, and probably more nights to follow. But I hope tha plants will tolerate it,
   Have a wonderful day, Marijke!

   Slett
 2. Jeg pakket inn alle årets "frøsådder" i natt, ja. Litt usikker på hva som var det kaldeste, men uansett så gikk det bra. Da jeg køyet i går var det bare 4 grader ute. Flotte påskeliljer og så nydelige rosa perleblomster. Ha en fin 1. mai :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Her var det minusgrader og hvitrimet i dag tidlig, men jeg håper det har gått bra. Det er lurt å pakke de inn ja :-)

   Ha en fin helg!

   Slett
 3. Ih, hvor er de rosa perlehacinter altså yndige!

  Godt at I slap for nattefrost. Det håber jeg også at vi gør!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! De er så søte :-)

   Vi slapp ikke det i natt dessverre, men jeg håper det har gått bra likevel. Håper dere slapp unna nattefrost!

   Slett
 4. Ja vi får krysse fingre og tær for at vi slipper frostnetter.
  Så fine løkblomster og den grønne perleblomsten er stilig da.

  Flotte bilder fra hagen din Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo ikke annet å gjøre. Her var det frost i natt, og det ser ut som det blir noen flere netter fremover med det her i alle fall. Hos deg er det kanskje litt mildere.

   Tusen takk!

   Slett
 5. Pyha, det var godt I slap for frost i nat - og hjertetræet er pakket vældig godt ind, kan jeg se :-) Dine løgplanter er yndige, og jeg holder ekstra meget af de lysende blå perleblomster ved dine af de hvide anemoner. Ha' en dejlig aften, Marit, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi slapp det i forrige natten, men ikke i natt. I dag var det frost, men jeg tror at det gikk bra likevel. Hjertetreet er veldig godt pakket inn, ja ;-)
   Ja, de lyseblå perleblomster liker jeg så godt.

   Ha en deilig dag, klem!

   Slett
 6. i hope everything makes it through the cold!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. It was frost last night, but I think it goes alright with the plants.

   Slett
 7. Vi får håpe de tar feil så det ikke blir frost, eller snø, uff... Her får det stå seg til, mest bekymret for frukt tre blomstringen...

  SvarSlett
  Svar
  1. de tok dessverre ikke feil her, men det har jo ikke vært så mange timer med frost, så jeg tror at det gikk greit likevel.
   Ja, det er ikke bra for fruktblomstringen dette her, for nå er det ingen insekter når det blir så kaldt.

   Slett
 8. For en forskjell på de rosa perleblomstene! De på det nederste bildet er jo mye frodigere enn de over.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Det er så stor forskjell på de at en skulle nesten ikke tro det var samme slag perleblomster, men det er det...

   Slett
 9. Elka var fin! Bra at det har gått bra med plantene, og så får vi tro at varmen kommer tilbake. I dag har det vært surt til tross for sol.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Her har det gått nogenlunde bra til tross for nattefrost i noen timer. Det er ikke veldig varmt ute, nei...

   Slett
 10. I wish you good luck that frost stays away. Glad spring has arrived finally in Norway too.
  Happy gardening in May!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! We had frost last night, but it has gone well. It was not for many hour.
   Happy gardening in May to you too!

   Slett
 11. Jeg synes det er flott at du gir positiv omtale til de som fortjener det - det kan väre til hjelp for andre som også vil bestille.
  Her har det også värt iskalde vinder idag, håper det ikke blir like kaldt imorgen!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan jo være nyttig for andre som vil bestille planter/løk også å vite om hvem som er bra og ikke.
   Frost her i natt, og fortsatt kaldt i lufta. Håper at varmen snart kommer tilbake.

   Klem!

   Slett
 12. Hei Marit! 'Elka' og 'Green Pearl' er innmari fine. Jeg har dårlige og gode erfaringer med ulke nettbutikker. I fjor kjøpte jeg mange barrotsplanter og over 80% døde!!!
  I natt var det - 1.9 grader. Hjertetreet har klart seg, men det er pakka inn i natt også. Det er utrolig hva stauder i god utvikling klarer.. Noen av riddersporene har blitt 50 cm. og de ser helt fine ut. God frostfri natt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Tusen takk! Det har jeg også, det skal være sikkert. Barrot er risikosport, det er mange planter som går dukken. Her var det -2 i natt og det liker jeg ikke, og det skal være kaldt om natta frem til mandag. Her blir agrylduken på til da.
   Planter tåler mye, men jeg har sett svarte hjertetrær før av frost, så de tåler det ikke. Håper alt har gått bra hos deg med plantene!

   Slett
 13. Påskeliljer er vakre uansett hva tid de blomstrer. Rosa Perleblomster, det har jeg aldri sett før.

  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 14. Ja, det er de. Nei de er nok relativt sjeldne her i Norge,

  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 15. Hei Marit.
  Du har vore lurare enn meg ser eg å pakka inn litt plantar. I natt vart det enda kaldare her så no har nokre rododendron fått frostskader. Og det skal visst ver kaldt nokre netter til så eg slengde over litt dekke på nokre.
  Pulsatillaen du spurde om veit eg ikkje kva heiter. Eg fekk mange sortar sist haust av ei hageveninne. Men ho vil kome å sjå så eg får navna på plantene. Så då skal eg sei ifrå til deg :))
  Eg har begynt på vanlig turnusvakter igjen for ei periode og eg føler at eg aldri har fri :))
  Stor forskjel frå å gå på natt. Men skal heldigvis over i det igjen om ei stund.
  Eg er innom å les bloggen din men det har vorte lite med kommentering men håper på roligare tider snart. :))
  Ha fine Maidagar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei MarJE

   Ja, det har plutselig blitt så kaldt, så det er nok lurt å legge over duk hos deg også. Det er sørgelig når planter får frostskader!
   Det er kjempefint hvis du kan si i fra til meg, for jeg antar at det kanskje er den samme vi har.
   Koselig å høre fra deg igjen!

   Ha en fin mai helg!

   Slett
 16. At det er forskjell på løkkvaliteten rundt omkring har jeg også erfart! Har handlet en del fra Bakker, men det var tidligere for å si det slik ;) Vi hadde masse løker med hjem fra vår påsketur til Nederland og er utrolig spent på kvaliteten. Nok en gang fine bilder av vakre blomstrer fra din hage :) Hilsen fra Tone

  SvarSlett
 17. Ja, det er helt sikkert! Jeg kommer bare til å handle løk fra Nederland i fremtiden, for kvaliteten defra er noe helt anner. Kjempestore løk, og det har mye å si for størrelsen på blomsten. Tusen takk! :-)

  SvarSlett