onsdag 26. mars 2014

Fugleliv i hagen...

Rundt her er det yrende dyreliv for tiden. Fuglene kvitrer som bare det og det er til og med noen dovne fluer og bier er å se. Våren er virkelig kommet!  I dag er det er lite tilbakeslag i det fine været med grått og surt vær. Men jeg klager ikke, for sånt må en regne med. På lørdag melder yr.no om 12 grader, så det gleder jeg meg til.

Starter først med en flue på veggen. Det er vel et vårtegn så godt som noen... ;-)

Skjærer i toppen av et tre...

Kråke...

Jeg synes de er så fine...
Tror dette er en grønnfink...

Det er så gøy med fugler ute i hagen og jeg prøver iherdig å lære meg hva de heter for noe alle sammen. Her i vinter fikk vi for første gang besøk av grønnfink og her om dagen oppdaget vi at det var enda en ny fugl som heter grønnsisik på besøk. Jeg har nettopp kjøpt meg en ny fuglebok hvor en også kan avspille lyd og sammenligne fuglesangen på de. Det er kjekt for en som ikke er så stødig i hva de heter alle sammen ;-)

I går skinte solen og det var så herlig å se bier i aksjon i igjen.

I kveld skal jeg på hagelagsmøte i det lokale hagelaget. Solfrid Cristina Kvernsveen skal holde foredrag for oss om historiske roser, og hvordan en kan få til en rosehage uten grønne fingre. Jeg gleder meg til å høre det!

26 kommentarer:

 1. God idé at du har købt en fuglebog, hvor du også kan høre stemmerne. Det er så dejligt at betragte fuglene i haven - at følge dem året rundt og lære deres navne. Her har vi mange små grønsiskener i øjeblikket og de større grønirisk.
  Ha' en dejlig dag, Marit, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en veldig fin bok. Fuglene gir så mye liv til hagen, så det er så fint å følge med på de. Vi har nok mange av de samme fuglene vil jeg tro :-)

   Klem, og ha en deilig dag, Gitte!

   Slett
 2. Låter som en intressant föreläsning! Den skulle jag behöva gå på.
  Trevligt med fåglar i trädgården och visst är det kul när nys arter dyker upp!
  Ha det fint
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en veldig bra forelesning om historiske roser.
   Det er veldig hyggelig med fugler i hagen ja, og det er spennende når det dukker opp noen som jeg ikke har sett før :-)

   Ha det godt!

   Slett
 3. Fluga, skönsjungande fåglar och rosföredrag - nog är det vår, alltid.
  Kram från Törnrosa

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det vår! :-)

   Klem Marit

   Slett
 4. it is a nice sign to see insects again - even if in summer we think they are pests. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, flies is a springtimesign, but in the summer I hate them ;-)

   Slett
 5. Den du trur er en grønnfink, syns æ ser ut som en gulspurv, men de er så like sissiken er svart oppå hode så den er grei og se ,men ser i bildene over at du har grønnfinker og grønnsissik i trærne dine, den fugleboka er så fin, kjøpte den ifjord.
  Ja, vi har sne i fjellene vi har litt sludd her av og til og kalde netter, så snøen er blitt liggende, men våren er nu slik, litt vår så vinter, er vant til det :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er lett å ta feil av de to :-) Jeg vet at det er gulspurv her også, for den har så nydelig sang. Det er en flott bok ja.
   Det er snø i fjellene her også, men det hører med til en tidlig vår :-)

   Slett
 6. Jag är också så glad över alla fåglar i trädgården. Bofinken är tillbaka och i två dagar har jag sett den lilla söta rödhaken, min favoritfågel. Skator har vi väldigt många i år så det lär bli mycket skrattande från skatorna tidiga morgnar i sommar.

  Önskar dig en fin kväll!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de gir så mye liv til hagen. Jeg er veldig glad i alle fuglene som er her, kanskje bortsett fra skjærene da ;-)

   Ha en fin dag!

   Klem Marit

   Slett
 7. Et herlig fugleliv i hagen din :) Tror ikke vi skal ha så mye håp om det før busker og trør har vokst litt mer til slik at de har plasser å sitte og gjemme seg :) På nabogrensa står de en høy tuja (les: tre) som det kan se ut til skal huse et skjærereir i vår. Det blir spennende å se om det skjer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange fugler her. Som du sier så er de glad i trær, og her er det mange trær på alle kanter. Så de har nok av plasser å gjemme seg på.
   Håper de slår seg til hos deg også.

   Slett
 8. Det er så deilig når hagen og alle som bor der våkner til live om våren :-)) Det er bare å nyte!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det! Våren er en herlig tid!

   Slett
 9. sådan en fuglebog har jeg også. Jeg drømmer om at kunne genkende fuglene på deres sang, men desværre er jeg ikke et naturtalent hvad det angår, men jeg hænger i.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du også har den boksen! Ja, det drømmer jeg også om, men som deg har jeg ikke noe talent for det fra før, så det må nok læres med pugging ;-) Men jeg blir stadig bedre jeg også :-)

   Slett
 10. Det er meget fascinerende at følge fuglene i haven og i ens nærområde. Og det er vist samme typer som kommer hos dig som hos os nede sydpå :) Det er unge skjærer hanner som skratter mest og højst, hørte jeg en fugleekspert fortælle. Her er det -1,8C til morgenen. Bedste ønsker om en skøn forårsdag, Marit :) klem Rose

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det! Vi har nok mye av de samme fuglene her, for det tror jeg er ganske likt over hele Skandinavia. Det skulle ikke forundre meg om det er de unge hannene som bråker mest av skjærene ;-)
   Her har det også vært minusgrader i natt, men bare et par sånn som hos deg.
   Ønsker deg også en deilig vårdag i syd, Rose!

   Klem Marit

   Slett
 11. Fuglelivet er jo det som gjør hagen levende, særlig om vinteren. Jeg forer de for at hagen skal være levende hele året, det gir stor glede særlig om vinteren og ikke minst når trekkfuglene kommer tilbake :) Nå venter jeg på bokfinken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er jo så hyggelig å følge med på når det er vinter og ikke så mye annet å se på. Her kan jeg ikke fore de på sommeren , for da kommer måkene. Jeg gjorde det en sommer og ble invadert av måkene som er langs lågen om sommeren. De er jeg ikke så veldig glad i , for de raner alle fuglematere.
   Bokfinken har vært her i hele vinter, for den har jeg tatt bilde av flere ganger. Den kommer nok snart til deg også!

   Slett
 12. Det så herlig med alle vårtegnene. Her er det også et yrende fugleliv. Stæren har kommet og inntatt hagen bl.a. Veldig gøy å finne ut hvilke typer fugler som lever i og rundt hagene. Herlig å gå rundt i hagen å titte på alt som dukker opp. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig en herlig tid nå. Det er jo vårtegn overalt!

   Slett
 13. Kære Marit
  Hvor er det dejligt med alt det fugleliv, du har i haven.
  Det er jo skønt at se og høre på!!!

  Kram
  JetteMajken

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jette

   Ja det er så deilig med alle fuglene rundt her. Det er så koselig å høre på de :-)

   Klem Marit

   Slett