tirsdag 8. mai 2012

Noen nye bilder og prosjekter

For å gå litt tilbake i tid, så har det vært ikke mindre enn fire netter på rad med frost her. Natt til søndag var det -3,7 på den ene gardestokken og - 4,4 på en annen. Kaldt var det okke som. Jeg har vært ute med agrylduk  hver kveld og for forbipasserende som ikke visste bedre, så kunne det se ut som det var spøkelser i hagen her ;-) Lønnene var de eneste som fikk spesialbehandling, de andre måtte klare seg selv. Det eneste jeg ser frostskader på er to heuchera som var kjøpt som store planter nå i vår, og på tre astilber som hadde kommet litt for langt i veksten. Men det går vel bra håper jeg.

I går begynte jeg på et nytt prosjekt i hagen her, nemlig å utvide et eksisterende blomsterbed. Hvis noen lurer, så er det for å få plass til flere planter... ;-)
I fjor kjøpte jeg noen hageheller på salg som egentlig var tiltenkt å bruke et annet sted, men her blir ting ofte til med hurtige endringer i planene. Det er en stor jobb for jeg må fjerne mye gressplen, og det tar tid. Det er gørrkjedelig, så når jeg blir ferdig vites ikke. Men en eller annen gang kommer jeg vel i mål.

               Her har jeg fått startet, og har fått på plass noen heller.

Her sees siste lagte helle, og der ser dere også hvor mye plen som må fjernes. Dette bedet er veldig langt, så det blir mye jobb.

Her om kvelden var det fullmåne, og den var kjempediger. Dessverre får jeg ikke tatt sånne månebilder som jeg egentlig vil ta, men da må jeg nok ha en helt annen linse. Dette er greiner på trær som var foran månen.

Dette er en iris som jeg helt hadde glemt bort at jeg hadde. Plutselig sto den der med sine helt spesielle blader. Den heter Iris versicolor 'Gerald Darby'

Stemorkrukke

Narcissus 'Irene Copeland'
Narcissus 'Jenny'? Jeg setter spørsmålstegn, for etter å ha sett bilder av den har den mye mer tilbaketrukne blader enn min. Kom gjerne med forslag til hva den kan hete! Sånn ser 'Jenny' ut.
Tror jeg skal spørre Zimtrade om de har bestillingen min fra 2010. Da kan jeg kanskje finne det ut...

28 kommentarer:

 1. Skal sei du er tidligt i gang med nybrot. Har du ikkje luking du?;)
  Månebilde var nydeligt. Fikk ikkje med meg den månen eg. Den var nærmere jorda enn den pleir. Ellers så var den Irisen spennandes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å jo da! ;-) Her er det nok å luke på, men det får jeg ta en annen dag. Ser at løvetannen spretter opp over alt, så jeg har nok å drive med fremover. Den irisen kjøpte jeg i fjor, så jeg håper den vokser seg stor etterhvert.

   Slett
 2. Synes månebildet ditt ble kult jeg! Fikk litt tunnelfølelse..

  Så spesiell farge det var på den irisen, den må jeg google på :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Får litt tunnelfølelse ja! :-)

   Ja, den er veldig spesiell, jeg har aldri sett den før jeg kjøpte den.

   Slett
 3. Det nye blomsterbedet ble jo kjempe flott! Veldig lurt å utvide, for da blir det som du sier, plass til mer!

  "Jenny" var veldig flott!

  Ha en fin kveld. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en dyd av nødvendighet, for jeg har så mange planter "på vent" fra i fjor.

   Ha en fin kveld du også! Klem

   Slett
 4. Flott bed synes jeg. Har tenkt litt på det der. Ser så ryddig og flott ut! Kjedelig arbeid kan jeg godt forstå ;0(. Går ut i fra at det er lagt opp sånn at du kan kjøre gressklipperen med ett hjul på steinene og slippe kantklipping. Det er jo en bonus i seg selv! Synes du tar flotte bilder

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det glemte jeg å skrive. Mitt mål med dette er å få mest mulig vedlikeholdsfrie bed. Kantklipping tar livet av armene mine :( Takk for det!

   Slett
 5. Det er masse jobb med å fjerne gressplen, syns du har kommet langt allerede. Jeg skal også gjøre det rundt noen bed i år, det er i allefall planen.
  Søte stemorsblomster. Begge narsissene var fine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye jobb, men en får ta det pent og rolig så går det nok bra til slutt. Får håpe du får begynt du også!

   Slett
 6. Flott bilde av månen. Dumt med alle de kalde nettene. Her har Løytnantshjertene frosset. Jeg vet at de kommer seg, men de ser ganske medtatte ut nå.

  Bedene blir bredere og bredere her også, men ikke så mye som hos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, disse nettene med frost kunne jeg ha unnvært. Alt med fint/tynt løv har lett for å fryse dessverre. Det var derfor jeg pakket inn lønnene. De tåler ikke frost når bladene har kommet ut.

   Når jeg første graver, så gjør jeg det så det holder en stund ;-)

   Slett
 7. Litt av en jobb du har foran deg, men fy så lekkert det blir. Du får garantert lønn for strevet - lykke til :-)
  Stilig månebilde, jeg klarte ikke å se hva det var med det samme.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, lønn for strevet for jeg når jeg får plass til mange nye planter der.
   Ikke lett å se hva det var, så det var derfor jeg skrev det ;-)

   Slett
 8. Det blomsterbedet blir kjempeflott ;)
  Og det månebilder var bare helt fantastisk, flotte var alle bildene dine, takk for hilsen hos mæ, ha en fin kveld, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 9. For en jobb,tenker det kjennes i armene ;o)Blir mindre plen for hvert år her og ;o)
  Stilig måne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er der jeg kjenner det absolutt mest :( Så jeg kan ikke gjøre dette hver dag, men litt og litt så går det bra. Plen er bare masse kjedelig jobb. Jeg vil heller ha blomsterbed!

   Slett
 10. Nyanlegg allerede, jammen er du effektiv. vi har også noen planer i vår lille hage. Ikke slit deg ut, da. Men flott blir det !!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke skryt for mye da ;-) Dette tar tid, ingen tvil om det. Jeg skal ikke slite meg ut, bare ta det pent og pyntelig.

   Slett
 11. Det bedet kommer til å bli både fint og praktisk! Jeg har ikke prøvd selv, men tror deg når du skriver at det er en tung jobb å fjerne plenen før du kan lage bed, men så blir det jo veldig flott når du er ferdig! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en tung jobb å fjerne gress på den måten, men det blir sikkert bra når jeg en gang blir ferdig :-)

   Slett
 12. Flott bilde av aurikler i headingbildet! Ditt nye bedprosjekt ser spennende ut, ser frem til hva som blir plantet der...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det får du helt sikkert høre om når jeg kommer så langt :-)

   Slett
 13. Synes du er flink :) Tenk på torvbrytingen som trening....... Den irisen var veldig søt, Jenny og Irene like så.
  Ha fine hagedager.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tenker på det som trening, for det er nettopp det det er. Masse fysisk jobbing ute er jo trening så det holder. Ha fine hagedager du også!

   Slett
 14. Die Anlage eines neuen Beetes ist immer mühsam. Aber wenn du fertig bist, dann kannst du dich an den neuen Pflanzen erfreuen und die Arbeit hat sich gelohnt.
  Das Mondbild ist dir super gut gelungen.
  Gruß Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg til det blir ferdig, for da er det plass til mange nye planter :-)

   Ich kann nicht warten bis es fertig ist, denn es gibt Raum für viele neue Pflanzen

   Slett