lørdag 20. juni 2009

Tordenvær og ødeleggelse

I går kom det lyn fra nesten klar himmel her. Vi hørte buldring langt i det fjerne, og så plutselig smalt det rett i nærheten og det knitret i kontaktene her. Det skjedde så fort at jeg rakk ikke å få trukket ut div. kontakter. Jeg rakk ikke å bli redd engang! ;-)
HDPVR opptageren fra Canal Digital virket ikke etterpå. Så det blir lite tv kikking her til vi får ny strømforsyning. Antagelig er det den som gikk i stykker, men det vet vi ikke før vi får testet den. Ergelig, for jeg følger med på en serie som heter John Adams og som går på NRK2 på lørdagskvelden.
Som vanlig, så er det noen irisbilder i dag også. De springer ut så fort her, at jeg rekker nesten ikke å få tatt bilde av alle sammen ;-)
Bilde nr. 1 er en germanica som kommer fra Magnus. Den skal jeg prøve å finne navn på ut i fra hans egne bilder. Det er første gang den blomstrer nå i år, og jeg liker den veldig godt.
Bilde nr. 2 er en Iris ensata 'Japaneese Pinwheel' og ble kjøpt fra Zimtrade nå i vår.
Bilde nr. 3 er jeg mer usikker på, men tror at kanskje det er en Iris versicolor som heter 'Faded Jeans'. Men jeg er langtfra sikker...
Bilde nr. 4 er en germanica som heter 'Edward of Windsor' og kommer i fra Eurobulb.

13 kommentarer:

 1. Berre lekkert !!!! Den på Kleiva var enda mer 'gulrosa', men liknet veldig på den Windsor'en din.
  Ja, blomstringen går raskt, jeg prøver også å få tatt bilde av plantene etterhvert som de blomstrer, men jeg må jammen henge i !!!! Regn i natt gjorde peonknoppene tunge, så jeg må få støttet dem opp FØR de kommer i blomst.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Flotte iriser :-) Kjedelig med torden.

  SvarSlett
 3. Skummelt når tordenværet kommer så plutselig. Her har det også vært både torden, regn og vind, men jeg hørte det i god avstand og fikk trukket ut alt som var nødvendig.

  Kjempeflotte iriser. Det er så greit når du skriver navnene på de du vet, så vet jeg hva jeg eventuellt skal bestille:)

  SvarSlett
 4. Bjørg, ja det finnes nok mange forskjellige varianter av den.
  Peonknoppene begynner å bli tunge her også, de er neste runde av blomstring her.

  SvarSlett
 5. Tove, ja tordenvær kan bli dyrt og er absolutt noe kjedelige greier når det blir sånn.

  SvarSlett
 6. Juni, ja det var vel torden over hele fjøla i går. De har meldt det i dag også. Da skal jeg passe på mesd kontaktene.

  Jeg skriver navnene på de jeg vet ja, men jeg har nok flest som jeg ikke vet navnet på ;-)

  SvarSlett
 7. Så flotte iriser du har. Selv har jeg ikke blitt bitt av den basillen, men etter alle de flotte bildene du serverer så ser jeg ikke bort i fra at jeg blir smittet:-)

  Tordenvær er ikke noe kjekt, og særlig ikke når lyna blir for nærgående.

  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 8. Elsa, iriser var min aller første dille.
  Fint hvis du også blir smittet, for det er i hvertfall flotte blomster! Jeg er sikker på at du kommer til å like de :-)

  SvarSlett
 9. Får håpe det kun er strømforsyneren som ble ødelagt, og ikke hele spilleren. Irriterende når lynet ødelegger ting. I årenes løp har vi fått ødelagt 3 telefoner, 1 stereoanlegg, 1 bassengpumpe og et sett PC-høytalere. Forsikringen har kommet godt med! Har lært meg å ta hovedsikringen når slikt vær driver inn, men det hender jo at man ikke er hjemme eller at det kommer så brått som du beskriver.

  Nydelige Iriser!

  God Søndag.

  SvarSlett
 10. orchis, ja det gjenstår å se om det er strømforsyningen. Det blir litt sånn prøve og feile, men sånn må det bare bli. Håper det er så enkelt...

  Hos deg er det nok mere tordenvær enn her, så at du har fått ødelagt såpass mye er nok ikke så rart. Hovedsikringen er nok lurt å ta ut hvis en rekker det.

  Strømmen gikk her i hele nabolaget tre ganger etterpå, så noe måtte ha skjedd når det slo ned.

  Ha en flott søndag du også!

  SvarSlett
 11. Så skummelt med lynnedslag så nært. Håper dere får tv raskt tilbake! Selv om man ikke ser på så mye, er det spesielle ting man ikke ønsker å gå glipp av. Vi har hørt torden rulle mye på østsiden av fjorden og over innlandet på andre siden av Drammensfjorden. Her har vi gått klar. Været går ofte utenom Hurum heldigvis. Dvs, vi HAR jo vær da! Mente uværet :)

  Nydelige Irisbilder, spesielt den siste var kjempelekker :)

  SvarSlett
 12. Ninni, i går fikk vi ny strømforsyning til den Canal Digital boksen, og jammen så ble den i orden igjen! Håper det blir lenge til neste tordenvær.

  Den 'Edward of Windsor' er vakker ja :-)

  SvarSlett
 13. Du har rett om den ene irisen. Det er Iris versicolor Faded Jeans. Den Japanese Pinwheel var jo bare rålekker. Utrolig farge! Hilsen hun du vet - i Ålesund ��

  SvarSlett