tirsdag 23. juli 2013

Veldig mange astilbebilder...

I går vannet jeg i ti timer her, og jeg kan bare fortsette i dag med det samme. Jeg måtte pøse på med masse vann, for det var flere planter i går som hang med hodet. Jeg rekker rett og slett ikke over alt sammen når det blir så tørt. Det finnes noen få negative sider med å ha så stor hage, for det er mye som trenger vann nå...

Men det er jo så deilig med dette fine været, så det går jo ikke an å klage nå. Jeg skulle bare ønske at det kom litt regn om natten... ;-)

Jeg klippet plenen i går for første gang på 10 dager, for gresset vokser så ujevnt. Noen steder hvor det er mye jord vokser det fortsatt, mens andre steder knaser det i gresset som har tørket helt ut. Jeg stilte opp høyden på gressklipperen, for nå må en ikke klippe det for kort. Men plenen vanner jeg ikke, det er bare trær og busker som får vann.

Det er fortsatt astilbene som dominerer i hagen nå, for de har jeg veldig mange steder. Noen nye som nettopp har sprunget ut, og andre som dere har sett før.




Dette er en og samme plante som jeg kjøpte i fjor og har i år forelsket meg fullstendig i denne, derfor alle bildene ;-))


Denne  har jeg ikke vist før


Ikke denne heller. Det er usedvanlig høy, omtrent 1 meter

Denne er også ny


Denne har nettopp sprunget ut





Alle disse er forskjellige. Er det flere enn meg som har dilla på astilber?

41 kommentarer:

  1. Sjovt, jeg har aldrig været særligt begejstret for astilber, men det ser rigtig flot ud, som du har plantet dem ved havedammen. Især den første hvide du viser kunne jeg godt fristes til at anskaffe.
    Vi ændrer jo smag hele tiden efterhånden som vi får inspiration andre steder fra :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, der ser du, det er lett å la seg inspirere av andre blogger :-) Det finnes så mange flotte sorter av de, at du finner helt sikkert noen i hagesenteret akkurat nå. Ja, jeg har endret smak mange ganger :-)

      Slett
  2. Jeg innser hva som mangler i hagen min nå. Vi har eget vann og kan ikke vanne noe særlig, så jeg er spent på hvordan det går.

    SvarSlett
    Svar
    1. Den sitvasjonen kjenner jeg veldig godt til, for vi har eget brønnvann her også. det kan jeg ikke vanne med, men vi er så heldige å ha eget vanningsanlegg fra Lågen. Det er gull verdt i disse dager. Håper at det går bra med plantene dine!

      Slett
  3. Smukke astilber, jeg kan godt forstå, at du har forelsket dig i den første. Den ved vandet kan jeg også godt lide. Du har ret i, at det er endnu sværere at vande, når man har så meget, men godt du har vand til det.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er ikke vanskelig å forelske seg i de :-) Det er mye en skal rekke å vanne ja, så det er mye jobb nå om dagen. Heldigvis har jeg alt det vannet jeg trenger.

      Slett
  4. Vilka underbara bilder på Astilbe....helt bedårande...=)
    Hoppas att ni får ett rejält skönt regn snart...!!!

    Kram Ninni

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, det håper jeg også, for det kan trenges.

      Klem Marit

      Slett
  5. Ja :) jeg har også mange astilber og elsker dem. Det er så mange vakre fargenyanser i både bladverket og blomstene. Du har mange fine ser jeg.
    Vi vanner også masse i hagen Marit og rekker heller ikke rundt på en dag. Men varmen og sommerværet nytes også får heller sprederen gå her og der. :) De astilbene som blir ca en meter,har du navnet på de? Synes astilber i hagen gir et så frodig og flott uttrykk. Og er stadig på utkikk etter nye slag. Kos deg videre i sommervarmen. Klem Merethe

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var godt å høre at det ikke bare er meg som liker disse vakre astilbene ;-) Takk! Ja, en får nyte sommeren så lenge den er her, for denne sommeren trang vi virkelig nå. Ja, heldigvis har jeg skrevet opp alt jeg har kjøpt i bloggen i de siste årene, og fant navnet på den rosa høye. Den heter Astilbe arendsii 'Erica'. Jeg kjøpte den på det lokale gartneriet, og jeg lurer på om de er importert fra Nederland nå på sommeren. De kommer i store potter, men de kan jo sikkert finnes andre steder også. Lykke til i jakten på de :-)

      Kos deg du også. Klem fra Marit

      Slett
  6. Hei Marit

    Dejlige Astilbe-billeder, de ser godt ud sammen med vandet, men du har vel folie imellem så de skal vel vandes alligevel?

    Her har de lovet vand til helgen - vi må se:)

    Ha en dejlig dag

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Karsten

      Takk, ja de står i damfolie separat fra dammen, så de må vannes annenhver dag nå som det er så varmt.

      Her melder yr om at det kan komme hele 7 mm på mandag, men det gjenstår å se om det stemmer.

      Ha en deilig aften

      Slett
  7. Dine astilber er helt vidunderlige og også det fine billede i headeren på din blog. Her er alt også frygtelig tørt, men der hvor huset skygger mod nord, vokser græsset stadigvæk. Ha' en dejlig solskinsdag, klem!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, på nordsiden av huset er det alltid mer skygge, så der er det ikke så tørt her heller. Men resten av av hagen er snart ørken til tross for vanning hver eneste dag.

      Ha en deilig aften, klem!

      Slett
  8. Å, jag vill ha astilbe - och damm! Gillar verkligen den översta bubbelgumsrosa astilben och den med mörkt rosa färg. Så snygga!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Ja, de er i sarte rosa farger disse astilbene, og de er vakre. Dam bør du lage deg :-)

      Slett
  9. Ikke helt dilla :-) Men liker dem bedre og bedre...
    Fint med den blekrosa ved siden av rosen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, men den kommer snart! ;-) Takk! Den rosen heter 'Egeskov' og er en dansk rose :-)

      Slett
  10. Den rosa Astilben sammen med den rosa Rosen var flott, du har mange flotte Astilber. Foreløpig har jeg bare en rød, men blomsterbutikken hadde flere i dag, så jeg kjøper nok også flere.

    Ha en fin tirsdag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, nå er det tiden for å lete etter astilber. de pleier å være i salg på denne tiden.

      Ha en fin kveld!

      Slett
  11. You have a lot of lovely Astilbes but they need a lot of water and prefer shade. Over here it is very hot too, over 30 degr. already for days and days. I have not mown the grass for 12 days now and as rain and thunder is forecasted at the end of this week, I shall mow the grass tomorrow. In the meantime I water the garden with water we pump up from the canal in front of the house.
    But let's enjoy these summerdays!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they need a lot of water, but I have the most of mine in the sun. They thrive there too when they have enough water.
      It has been 28 degrees today, and sun all day long. I also have water who is pumped from a river, and I am glad for that.
      It is good to have enouhg water in these days!

      Yes, we must enjoy this warm weather, the autumn comes soon enough...

      Slett
  12. Hold da helt op, hvor har du mange yndige astilber!
    Ideen med at det kunne regne lidt om natten er god ;-) Herhjemme er græsset begyndt at blive gult og bregnerne brune, men resten holder vi liv i ved at vande hver aften.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Ja, ikke sant! Litt regn hver natt haded bare vært deilig. Gresset har blitt gult og brunt her også enkelte steder. Jeg vanner så mye at jeg håper at jeg klarer å holde liv i alle plantene jeg har. Og det er ikke få... ;-)

      Slett
  13. Aaaah, de översta bilderna är som fotograferade inne i en glassbar! Eller på ett tivoli med spunnet socker :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, en kan få mange assosiasjoner til både det ene og andre når en ser på disse pastellrosa astilbene. Is, tyggegummi, sukkerspinn osv. De kan ligne på mye, ja! :-)

      Slett
  14. Masz sporo ślicznych tawułek. Ja też mam. Niestety jest cudnie jak świeci słońce, ale niestety trzeba podlewać ogród. Pozdrawiam.
    Du har en masse søte tawułek. Jeg har en. Dessverre er det fantastisk liker solen skinner, men dessverre må du vanne hagen. Hilsen.

    SvarSlett
  15. Kjempefine astilber Marit!
    Mine er litt triste om dagen...så tørt for de...jeg også vanner og vanner...men da tenker jeg på sommeren ifjor...og da gjør det ikke om noe tørker bort...:)
    Nyt sommeren i blomser-paradiset ditt:))

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Ja, de ser fort triste ut hvis de ikke får nok vann. Det er bedre med sol en evig regn som vi hadde i fjor. Ville ikke byttet bort dette været for alt i verden :-)

      Slett
  16. Jeg får alltid en aha opplevelse når du viser bilder av astilbene dine for de er jo så flott! Kanskje du må investere i et vanningsanlegg?! Kos deg i hagen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Vi har investert i et vanningsanlegg fra Lågen, men jeg må fortsatt stå for vanningen selv. Er redd for at hagen er for stor til at det ville fungere, men jeg har ikke undersøkt det.

      Slett
  17. Så mange sortar du har Marit....eg er imponert. Eg har ganske mykje astilber sjølv men ikkje så mange sortar. Tok forresten vekk snart eit tilhengarlass no siste dagane. Av ein sort hadde eg som ein hekk langs bytet. Den sorten var ca.ein meter høg. Der har eg utvida og laga bed no så då måtte mesteparten av den Astilbesorten vike. Mine er heller ikkje kome i blomst. Veldig seint her i år. Men no er varmen komen, så då håper eg det blir litt meir fart og blomstring.
    Nokon må vatne medan andre renn vekk....slik er det.
    Nyt sommaren vidare, frå MarJE.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det har blitt noen sorter etterhvert :-)Det finnes flere sorter som blir ca en meter høye, og jeg har de også. De blomstrer mye senere enn de jeg viser nå, så kanskje det er den sorten du har? Ja, nå har du også endelig fått varme, og det er bra! Sånn er det i dette lange landet vårt, det er mye forskjellig vær.

      Klem fra Marit

      Slett
  18. Astilbe är en fantastisk planta som blommar i massevis när den först börjat, fina färger på dina.
    Vattna ja, det kan man göra hur mycket som helst. Efter tre regniga somrar så känns det faktiskt riktigt kul.
    Ha det gott :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er en fantastisk plante som gir mye glede på sensommeren. Jeg har så mye å vanne her, at jeg rekker ikke alt på en dag. Jeg er enig med deg at det er bedre å vanne enn å regne bort, men en mellomting hadde vært fint ;-)

      Ha det godt!

      Slett
  19. Skikkelig vakre astilber du har i hagen din! Den rosa du viser først er helt spesielt flott!
    Ha en fin dag.
    Stein

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja,d en liker jeg også veldig godt. Den er kjøpt fra Zimtrade.no nå i vår.
      Ha en fin dag du også!

      Slett
  20. Beautiful flowers, a beautiful garden probably needs a lot of work :) Regards

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you! Yes, I have a big garden, and it is a lot of work to keep it nice and not dry out now in the warm weather.

      Slett
  21. Så søt du er som har så mange forskjellige eksemplarer av astilbe, ved siden av andre vakre vekster. Er betatt av din iver.

    SvarSlett

God jul eller var det god påske?

 Vi er så heldige her nå for værgudene ombestemte seg brått angående våren. Snøen har lavet ned i to dager her, men heldigvis så blir det ik...