fredag 30. juli 2010

Og så var det mere bilder...

              Bilde nr. 1: 'Salmon Twinkle'
Bilde nr. 2:  'Marseille'
                       Bilde nr. 3: 'Silverwood' tror jeg...
Bilde nr. 4 : 'Dot Com'
    Bilde nr 5 : 'Bela Lugosi'
    Bilde 6 og 7: ukjent navn
Bilde nr. 8: 'Frans Hals'

Liljene og dagliljene blomstrer for fullt akkurat nå.  Jeg har fått plantet nesten alle de nye plantene bortsett fra den furuen som jeg ikke helt vet hvor skal plasseres. Har flyttet på potta ørten ganger nå uten å bli enig med meg selv. Leste at den skulle ha masse sol, og da blir flere steder jeg hadde tenkt ut eliminert. Sånn er det å handle først og tenke etterpå...
.

Salg på Rom hagemiljø

I dag har jeg og naboen her vært på Rom hagemiljø utenfor Tønsberg. Det brant en låve der sist helg, og i dag hadde de halv pris på alle planter. Alle staudene hadde brent opp dessverre, men de hadde veldig mye annet også. Jeg fikk endelig brukt opp gavekortet som jeg vant i en konkurranse på bloggen til Ninni. Det som ble med hjem var:

Clematis 'Dancing King'
Clematis 'Hagley Hybrid'
Clematis 'Romantika'
Acer palmatum 'Dissectum Garnet'

Naboen endte opp med 10 roser. Siden jeg ikke har noe ledig bed for å prøve noen flere roser lot jeg de være. De bare dør hos meg likevel...

I går var vi på Plantasjen i Holmestrand og jeg klarte å finne tre hosta jeg ikke hadde fra før!!!! De var også til halv pris. Hyggelige priser på planter på sensommeren!

torsdag 29. juli 2010

Forskjell på farge i sol og skygge

Dette bildet er egentlig tatt av en hosta, men på siden til venstre står en av mine yndlings heucera, nemlig 'Encore'. I skygge/ halvskygge blir den rosabeige, men skifter farge når den får mer sol.

Dette er samme heuchera, bare plassert i sol.

På mandag var jeg og Nemi på tur rundt i Vestfold, og besøkte to hagesentere. Det ble med hjem ulike 6 heuchera, 1 heucherella, 1 pulmonaria med sølvfarget bladverk, tre forskjellige solhatter, 1 Iris pallida 'Variegata'( som sikkert ikke overlever vinteren), 1 Opiophogon planiscapus 'Nigrescens', 1 Sedum 'Postman's Pride' og en Pinus strobus 'Fastigiata'
Denne furuen er så nydelig med sine blå nåler. Jeg vet bare ikke helt hvor jeg skal plassere den, for den trenger sol og god plass. Må nok sette den midt på plenen et sted...

Ellers så er alt som det pleier. Fikk på tirsdag en eske full av dagliljer fra importen som Line hadde. 2o nye planter å plassere er da ingenting... ;)

lørdag 24. juli 2010

Flere liljer...

'Blackberry Intrique'

'Netty's Pride'
'Party Diamond'
'Tiny Padhye' kun 20 cm høy...
'Tobin'
'White Kiss'  Denne kjøpte jeg fra Zimtrade. Jeg har en annen som er helt identisk men som heter 'Courier' og kommer fra en import fra Canada. Jeg tror at den har rett navn. Zimtrade er ikke alltid så nøye med navn...

For to dager siden sprang det ut en kjempemørk daglilje som var dobbel. Jeg fikk dessverre ikke somlet meg til å ta bilde av den. Den har ikke blomstret før, og kommer fra en import på hagegal for noen år siden. I går sprang det ut en ny blomst, men den var ikke dobbel. Snålt at det kan være både enkle og doble blomster på samme plante.

Her om dagen hadde jeg et kjempekoselig besøk av toveve og mikkel fra hagegal. Det er alltid hyggelig å få hagebesøk!

onsdag 21. juli 2010

Flere bilder

Daglilje som heter ett eller annet med edge...
'Green Flutter' og den er virkelig så grønn...
'Pink Panda'
Iris ensata 'Japanese Pinwheel'
Blomst på 'Black Beauty' (hyll)
'Fairest'
'Fata Morgana'

Dette er bilder som er tatt i går og i dag. Det blomstrer overalt av liljer og dagliljer nå. Den irisen det er bilde av er den absolutt siste av irisene for i år. Da har det vært uavbrutt blomstring av iris her siden begynnelsen av mai. Det er ikke dårlig!

I går hadde jeg hagebesøk av Trine, og det var så koselig. Hagegale mennesker er det alltid hyggelig å få besøk av!

tirsdag 20. juli 2010

Neste maratonblomstring er...

...liljene. De har jeg massevis av, og de har nettopp startet blomstringen. De aller fleste kommer i fra div. importer fra Canada. Det blir nok flere bilder av liljer fremover :)

torsdag 15. juli 2010

To nye Iris siberica

'Emperator'
'Careless Sally'

Disse er i og for seg ikke helt nye, for jeg har hatt de i tre år. Men det er først i år at de har blomstret for første gang.

onsdag 7. juli 2010

Mye som blomstrer nå...

Papaver orientale 'Fruit Punch'
Papaver somniferum
Iris sibirica
Iris sibirica
Iris sibirica
Papaver somniferum
Papaver orientale 'Coral Reef'
Iris sibirica
Iris sibirica
Papaver somniferum
Hemerocallis
Hemerocallis
Iris sibirica
Dobbel Philadelphus
Lilium martagon
Paeonia lactiflora 'Sarah Bernhardt'

Her blomstrer det mye for tiden som dere ser. Det er noe nytt hele tiden, så det ene avsløser det andre. Nytt i år er peonvalmuene. De har jeg ikke hatt før, og er vilt begeistret for de store blomstene. De skal jeg ha til neste år også.

Her om dagen fikk jeg tilkjørt 8 kubikk med prydbark, og i dag har jeg luket og luket og lagt på masse bark. Slitsom jobb, men du verden hvor pent det blir til slutt.
Nå håper jeg at det blir mindre luking på meg fremover!

Et lite vårtegn...

I dag så jeg svarttrosten/ Turdus merula for første gang i  denne vårvinteren som vi har nå. Jeg forstår godt at den ikke har villet komme t...