tirsdag 6. oktober 2009

Hakeslepp...


Jeg holdt på ute i går med å plante liljeløk som kom deisende i postakassa fra Canada på lørdag. Det var sol og fint vær, og etter plantingen tenkte jeg at jeg at jeg skulle legge på litt jord rundt røttene på drueplantene. Jeg gjorde det i fjor med godt resultat. Alle tre drueplantene overlevde vinteren. I hvertfall så skulle jeg legge jord rundt den eldste drueplanta som har stått i bakken her i tre år, og fikk da nærmest sjokk. Der hang det fire små drueklaser som jeg ikke hadde sett før. Snakk om å miste munn og mæle...Det er i grunnen ikke så ofte at jeg gjør det, men da ble jeg helt satt ut. Jeg som trodde det tok både vinter og vår og vel så det før jeg fikk druer på de. De var riktig nok bittebittesmå som denne sorten 'Korinka Russkaja' er, men du verden hvor søte de var. Alle bladene på drueplanta hadde falt av pga. frosten her, så det var sikkert derfor jeg så de først nå. Druene ble fordelt på mann og barn også, og alle var enige om at de var kjempegode!
Gjett om jeg skal både gjødsle og se bedre etter til neste år!
Bildet er fra min favoritt heuchera 'Encore', i et av mine mange hostabed... ;-)

4 kommentarer:

  1. Det heuchera/hostabildet er utrolig flott! De fargene du har satt sammen der.... Sukk.

    SvarSlett
  2. Enig med sistnevnte taler, det er nydelig! Kanskje noen heuchera i hostabedet, ja - men da steiler vel mannfolket, purist som han er.

    Så moro å finne modne druer!
    Mor mi har ei plante, men der er det ikke avling å snakke om, bare noe smårusk på størrelse med hyllebær.

    SvarSlett
  3. Så flott at du har fått modne druer og ikke minst at de smakte godt, på tross av årets sommervær.

    Ha en fortsatt fin dag!

    SvarSlett
  4. Takk for det, Anne-Marie!

    Berit, du får snikplante noen heuchera uten at han ser det. Da vil mannen sikkert synes at det blir fint!
    Druene mine var ikke større enn rips, men ultrasøte. Etter hva produsenten sa, så ble de ikke større. Men så lenge de smaker godt er det helt greit.

    Randine, ja etter denne begredelige sommeren er det nesten utrolig at de modnet i det hele tatt.

    SvarSlett

God jul eller var det god påske?

 Vi er så heldige her nå for værgudene ombestemte seg brått angående våren. Snøen har lavet ned i to dager her, men heldigvis så blir det ik...