tirsdag 30. september 2008

Et mirakel er skjedd

Postpakka fra Hageglede som var borte er funnet, og den er i Drammen nå. Det må vel betegnes som et mirakel? Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org Jaja, flott er det i hvertfall at pakken er her i morgen. Jeg venter fortsatt på pakker i fra Bakker. Knurr og dobbeltknurr, jeg er %&)/%¤!! lei av å vente på løk Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org

I dag har jeg vært på besøk hos mine foreldre, og det er jo alltid hyggelig. Var innom på et kjøpesenter, og fant billige stuegardiner til 69 kr pr. høyde. De tenkte jeg å bruke til jul, for det vil bli fint med lyse gardiner. Forandring fryder.

Nå regner det i strie strømmer her, og det skal det visst gjøre i morgen også. Men det er i grunnen bare fint, for det var knusktørt i bakken nå. Trenger masse regn før det fryser til, for alt vintergrønt trenger det.

Vi fikk heldigvis tatt inn teltduken til pavlijongen i går ettermiddag. godt for alt som er gjort. Fikk også tatt opp løkene av lilium nepalense, og satte de i potte i drivhuset.
Når jeg var på besøk i dag fikk jeg med en hel potte stapp full av liljeløk som min mor hadde gravd opp. De får jeg plante når det en gang blir opphold.

mandag 29. september 2008

Posten igjen, er det mulig?

I går så leste jeg på hagegal at flere paller med postpakker fra Hageglede var borte. Da forsto jeg plutselig hvorfor min pakke ikke har vært mulig å spore på linken jeg fikk fra Hageglede. Så jeg ringte Hageglede i dag for å høre om de visste noe mer. Joda fortalte den hyggelige damen meg, posten hadde i forrige uke sagt at pakkene var borte og at de ikke ante hvor de var. Hageglede hadde selv satt i gang etterforskning med å reise rundt, og de hadde til slutt funnet alle pakkene. At firmaer selv må være etterforsker for posten synes jeg høres helt hoppende galt ut. Damen kunne også fortelle at de hadde tapt masse penger i vår på at posten hadde somlet bort pakker som hageglede måtte erstatte. I hvertfall hadde de fått nok av postens rot og sommel, og hadde nå forhandlinger med Nor-Cargo om utkjøring av pakker. Ikke rart om posten mister all pakke levering. Damen var mildt sagt oppgitt over deres arrogante måte å håntere saken på, og postens totale ansvarsfraskrivelse. Er det virkelig mulig?

Første frostnatt

Det gikk som jeg fryktet i går, for i dag er plenen helt hvitrimet og det er minus en halv grad akkurat nå. Det går ubønnhørlig mot vinteren enten jeg liker det eller ikke...

søndag 28. september 2008

Familiebesøk

Her er det rosen 'Heritage' som lyser i høstsola.



Denne smiley'en kan jo nesten ligne ?
I dag har jeg vært husmoderlig, og har hatt besøk av eldste datter og samboeren hennes. Vi hadde kylling og ris til middag, og fersk eplekake til dessert.

I morgen må jeg få somlet meg til å ta ned veggene på pavlijongen. Det er slutt på utelivet for i år, men reisverket skal stå der permanent. Til våren skal mannen min legge steinbelegg inne der, slik at vi slipper alt gresset som vokser der nå.

I kveld er det nå bare tre grader ute, og jeg frykter at hufsa kommer i natt. Alt som står ute er pakket inn i agrylduk. Jeg må også fått ryddet i planterommet, slik at jeg kan få tatt inn plantene dit. Må huske på å kjøpe lysstoffrør.

Har gått amok hos jensen på høstsalg der, og er spent på hva han har igjen. Hvor skal jeg plante alt det da tro?

fredag 26. september 2008

Høstsalg

I går og i dag har jeg fått gjort mye i hagen. Fikk i går ryddet i drivhuset og stablet potter. Jeg må seriøst bli kvitt noen av de, for de tar alt for mye plass. Nå står det litt planter der som skal inn i kjelleren. Kjenner at jeg begynner å bli passe hagelei, for jeg har ikke ryddet i planterommet enda. Men ikke mere lei enn at jeg var på 70% avslag salg i går på gartneriet. Måtte en ekstra tur i dag også, og heiv meg på sykkelen. Kan tro det så snålt ut med tre planter på sykkelen, og den ene var lerka som var 1,5 meter... Jaja, naboene vet jeg er gal nå...

Det jeg har kjøpt er :


Acer negundo 'Flamingo'
Acer japonicum 'Dissectum'
Acer palmatum 'Orange Dream'
Acer shirasawanum 'Aureum'
Salix helvetica

Syringa vulgaris 'Charles Joly'

Larix kaempferi



Alle disse plantene kom på 450 kr. Dene ene lønnen kostet 450 kr alene til full pris, så en kan jo si at de andre er gratis da. De ble plantet i strålende høstsol, og det har vært nesten 20 grader her i dag. Deilig med sånt flott høstvær!

onsdag 24. september 2008

Nye høstbilder














I noen dager nå så har jeg hatt feber, og har vært i dårlig form. I dag stabbet jeg meg ut i det fine været, for jeg måtte ta bilde av gentianaene mine som jeg plantet i fjor høst.








De blomstrer sent, men godt! Jeg har plantet en lyseblå som jeg kjøpte i fra Nautesund i vår, men den har ikke rukket å få dannet blomster i år. Men den kommer sikkert sterkere til neste høst.

Det har vært noen fantastiske dager med sol og fint vær nå i det siste. Rosene mine som jeg plantet i fjor, blomstrer nå for tredje gang i år. Siden de klarte seg i gjennom denne pytonvinteren, så lever de nok også til neste sommer tenker jeg.

Disse rosene er 'Madame Boll' 'Winchester Cathedral' og 'Heritage'

fredag 19. september 2008

En trist dag

I dag har det vært en trist dag her, for den lille chinchillaen vår Gizmo døde i natt Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org
Vi har hatt han i fem år, og det er utrolig hvor glad en blir i sånne smådyr. Jeg har begravd han der hvor hunden vår også ligger begravd. Trist, men sånn er nå engang livets gang.

Vi har fått kappet opp resten av veden som har ligget nederst i hagen i dag, og det var godt å endelig bli ferdig med det. Resten som ligger der skal brennes opp når vi snart skal ha et stort høstbål for å bli kvitt kvisthaugen som ligger igjen etter felling av noen trær før i sommer. Nå er den haugen sunket sammen til halvparten, og den er også blitt tørr. Så om ikke så lenge skal bli kvitt alt sammen. Vi brant en kjempehaug med kvist på seinvinteren også, og det er utrolig hvor lite det blir igjen.

Endelig fredag

I dag er det dagen for en skikkelig utskeielse. Mannen har i dag etter jobb vært innom polet og kjøpt en 3 liters vindunke. Nydelig i smak, og den er blanding av Merlot og Cabernet Sauvignon. Argentinsk mener jeg at den var. Jaja, nå er det avslapping med vin og skjokolade.
Bare fy fy med andre ord.Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org

I morgen er planen å få kappet opp noe ved som ligger nederst i hagen. Hvis værgudene og formen er sånn passe Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org

torsdag 18. september 2008

Motorsagtrøbbel


I dag har jeg fått gjort litt av det jeg skulle, men ikke på langt nær det jeg hadde planlagt. Men sånn er det bare noen ganger.

Jeg startet med å bruke motorsaga, og fikk skjært ned mange greiner på den doble philadelphusen. Den har stått her i mange år sa de vi kjøpte huset av, og den har trengt en hard beskjæring lenge. Som sagt, den ble temmelig tynn etter at jeg ble ferdig. Da kan den skyte fra rota til neste sommer. Hadde lyst til å kappe ned alle greinene på en gang, men da ville det ikke bli noen blomstring til neste år. Resten av de gamle greinene får jeg ta om et par år.

Det etter at jeg var ferdig med å skjære ned greiner jeg fikk for meg at kjeden på motorsaga viket litt slapp. Jeg hadde ikke strammet kjede på motorsag før, og jeg mitt naut trodde jeg skulle ta vekk det ene dekselet som sitter der hvor kjedet sitter festet. Så feil kunne jeg ta, og dermed løsnet hele kjedet. Jeg banna og svor uten at det hjalp noe særlig. Jeg ble både sur og irrtert på meg selv som ikke fikk dette til. Ringte til slutt til butikken hvor jeg hadde kjøpt saga, og mannen var både hyggelig og tålmodig. Men det hjalp ikke stort, selv om jeg skjønte at jeg nesten hadde fått det til. Kapitulerte og tok til slutt med hele saga til butikken og ble vist hvordan jeg skulle gjøre det. Da forsto jeg hele opplegget, og tror at neste gang jeg skal stramme kjeden vet jeg hva jeg ikke skal gjøre. Men aldri så galt at det ikke var godt for noe. For når motorsaga skal renses, så må jeg ha av det lokket. Da vet jeg hva jeg skal gjøre (tror jeg)...

Vel, dette tok så lang tid at det ble ikke noe vedkapping på meg i dag. I steden fikk jeg kværnet opp de greinene jeg sagde ned. Det blir fantastisk flott dekkematriale av sånne kvister som er helt ferske. I morgen melder de om litt regn, så da blir det neppe noe kapping da heller. Men neste gang jeg får lyst til å kappe noe ved, så har jeg i hvertfall en riktig strammet motorsag...


onsdag 17. september 2008

Flere høstbilder








Jeg måtte ut å ta noen bilder i dag av de søte små Cyclamen hederifoliumene mine som blomstrer så fint nå. De står i woodlandet sammen med helleborus, rhododendron og hosta. Tok også et bilde av den hvite doble helleborusen som blomstrer for annen gang i år. Trivelig plante!


Har fått gjort mye ute i dag, og startet dagen med å rydde ut av skjulet ved siden av garasjen hvor jeg har alt mulig rart. Om vinteren har jeg hagemøbler der, så det var de jeg ryddet plass til. Kjøpte nye hagemøbler i sommer med tanke på vinterlagring. Bordet er til å klappe helt flatt i sammen, og det samme med stolene. Det tok nesten ikke plass da jeg fikk satt de på plass. Tok også inn tørkestativet i samme slengen. Tørkesesongen ute er over for i år.

Det var så tørt og fint i dag at jeg fikk klippet gresset igjen. Det var vel nest siste gang for i år tror jeg.

Min kjære fikk i dag 12 pallekarmer av en han jobber for, og han fikk også 15 store tråkkheller av skifer. Hvilken lykke! Når sånne hagerelaterte ting bare skal kastes, så er det jammen godt han tenker på hva jeg kan bruke i hagen. Tråkkhellene skal legges forbi drivhuset, og pallerkarmene skal males og tas i bruk til våren.










Måtte ta noen bilder av noen sammenplantinger jeg er fornøyd med.









Lange lister

Da har jeg endelig fått lagt ut både roseliste og hostaliste. Jeg liker å ha oversikt over saker og ting
Hostalista ble lang, men det får ikke hjelpe
Når en har så mange hosta, så er sånne oversikter gull verdt. Har lista i excelformat på pc, men det kan være greit å ha den flere steder.

I går fikk jeg "brukt" opp flere stein. Bestemte meg for å kante det første store hostabedet jeg lagde. Der har jeg en kant av trykkimprignert tre. Den er der fortsatt, men er nå "tryllet" bort
Jeg så sola så vidt nå, så det kan jo hende den titter litt mere frem utover dagen. Det har vært så grått og trist vær i det siste, at nå hadde det passet med sol!

tirsdag 16. september 2008

Hosta som jeg har



Roser i hagen

mandag 15. september 2008

Sliten...

Min mann har ymtet på at jeg sa jo i vår at jeg skulle få brukt opp steinen før vinteren kom. Så feil kunne jeg ta, og det sliter jeg litt med om dagen. Steinhaugen på 13, 5 tonn har minket, men det er sikkert 10 tonn igjen
Må prøve å få vekk det som er mest i veien i forhold til brøyting og måking av snø til vinteren.

Så i dag har jeg brukt dagen til å trille vekk stein. Har fått kantet enda flere steder, og har puttet stein overalt egentlig. Rundt rosene nede i hagen, og langs en steinkant som jeg lagde i fjor. Steinen som var her fra før er rosa, og den jeg kjøpte er lysegrå. De passer fint til hverandre.

Nå er jeg trøtt og sliten, og armene og hodet føles sånn...

Men i morgen må jeg nok fortsette, for det er ikke så mange trillebårer jeg orker pr. dag. Jeg får trøste meg med at jeg har sannsynlighvis nok stein for de neste 10 årene

søndag 14. september 2008

Innpakking

I dag har jeg pakket inn alle sarte planter. I natt melder de om 1 grad kl. 05.00, så da tar jeg ingen sjanser. Fikk samlet alle fuchsiaene sammen med de andre som sto i kroken, og fikk laget et telt av fleece til de der de står. En blir ganske kreativ og tar i bruk alt tilgjengelig matriell for å få pakket de inn. Bambusstenger, gardintrapper osv. Jeg håper at det ikke blir kaldere enn det yr melder. Plantene skal jo inn på planterommet etterhvert, men det kan bli mildt lenge enda. Plantene har best av å stå ute, og fuchsiaene er kjempefine nå. De er så fulle av knopper at det er helt utrolig. Sånn er det hver høst når det nærmer seg frost.

I dag har jeg hatt kjækkentjeneste. Først bakte jeg en langpanne med eplekake, og etterpå lagde jeg skinkesteik. Jeg er egentlig ikke så glad i å lage mat, men innimellom er det moro.

Den eldste sønnen min har nå flyttet inn i egen leilighet sammen med kjæresten sin. Så til uka må jeg på besøk og se hvordan de har fått det.

I morgen har jeg store planer om å flytte noen trillebårer med stein. Steinhaugen er fortsatt kjempestor, og jeg synes ikke den blir noe mindre. Tror jeg setter opp en stor plakat med selvplukk, så kanskje haugen minker litt? ;)

lørdag 13. september 2008

Sinnatagg i hagen



Ja, i går var jeg skikkelig sinna på ugrasset i hagen. Jeg "fikk" fra naboens hage i fjor masse svevefrø, dvs. av tisteler med både lilla og gule blomster. De er noe av det verste jeg har vært borte i! Hvis en ikke får med hele rota når en luker, så skyter de på nytt med da tre greiner i steden for en. Stikker gjør de også.
Jeg fikk ikke med alle røttene i går selv om jeg var sinna på de, og i og med at de er toårige så dukker nok noen av de opp til neste år også. Da skal jeg ha ferdigblanda gift og sprøyte på hver eneste jeg ser.
I går når jeg tok bilder så måtte jeg bare ta et bilde av hostaen 'Remember Me' . Den begynner å bli på hell, men synes den har holdt seg bedre enn mange av de andre hostaene jeg har. De ser både småspist og visne ut. Hosta er utvilsomt penest i juli ;)

fredag 12. september 2008

Høstbilder



Det er ikke så mye som blomstrer i hagen lenger, så derfor er det ekstra koselig med de som fortsatt gjør det.

Dette er en clematis som jeg kjøpte nå i høst. Den står i potte og er nok litt ekstra sart tror jeg. Så den skal få stå i drivhuset i vinter. Den heter 'Crystal Fountain'


Jeg har to astranthia som blomstrer nå, og for annen gang i år. Den ene heter 'Lars' og den andre vet jeg ikke hva heter.







Rosene kommer også så med blomstring for tredje gang i sommer. Så det er kjempemoro at jeg som egentlig ikke får til roser har fått så lang blomstring i sommer. Hvis det bare blir opphold fremover, så kan det jo hende at de kommer ut i steden for å råtne.





Jeg har en hvit clemtatis som heter 'Miss Bateman', og den blomstrer også for annen gang nå. Det har jeg ikke opplevd før. Tror det må være denne sommeren med mye sol som har æren for det. Den er i hvertfall full av knopper, og jeg håper at ikke frosten tar de enda. De melder om bare 4 grader i natt her, og da nærmer frosten seg er jeg redd.










Jeg har flere georginer som blomstrer nå. Tok tre av de og satte i drivhuset i tilfelle frost. De har ikke blomstret enda, men er fulle av knopper.

Noen andre planter som jeg skal ha mere av er solhatt. Har bare de hvite, men de har blitt en stor tue i år. Må få tak i flere av de. Det siste bildet er av Heuchera 'Caramel'. Den har vokst masse i sommer. Det er jo hyggelig.

Mottatte løker fra Zimtrade

5 Narciss Cyclamineus 'Jenny'
2 Erythronium 'White Beauty'
3 Lilium 'Fata Morgana'
10 Tulipa 'Blue Diamond'
6 Tulipa 'Melrose'
8 Tulipa 'Angelique'
6 Tulipa 'Renown Unigue'
5 Tulipa 'Uncle Tom'

I dag er det endelig opphold og sola kommer snart! Så i dag skal jeg få plantet løker og fylt på jord i de siste stedene som mangler i woodlandet under furuene.

torsdag 11. september 2008

testing av smileys

Her er en hagegal som får blomster Free Smileys & Emoticons at Clipart of.com

Her er en hagegal med en rose i handa Free Smileys & Emoticons at Clipart of.com

Her er en hagegal med en blomsterbukett Free Smileys & Emoticons at Clipart of.com

Denne taler vel for seg selv...Free Smileys & Emoticons at Clipart of.com

Regn og atter regn


Nå er jeg lei regnvær, fryktelig lei for å si det mildt. I dag skulle det være opphold og sol i følge yr, men det er lett regnvær hele tiden. *knurr*
I går fikk jeg årets første løkpakke i fra Zimtrade, men den står uåpnet i gangen. Hadde tenkt å plante de i dag, men så feil kan jeg altså ta. Men jeg får prøve å få gjort det i morgen hvis det er vær til det. Jeg husker ikke hva jeg bestilte heller, for det var helt i begynnelsen av august. Husker bare en ting, og det var sånne små cyclamennarcisser som heter 'Jenny'. Jaja, jeg får åpne den senere i dag bare for å se hva jeg bestilte. Venter også på pakke i fra Hageglede og Bakker, men de kommer i slutten av september.
Dagens bilde er 'Tiger Babies' fra liljeimporten fra Canada i fjor.

onsdag 10. september 2008

Høst i hagen



I går ble det ikke noe plenklipp på meg, og neppe i dag heller. Plenen er så våt at det surkler når jeg går der, men den burde absolutt vært klippet. Langragget plen liker jeg dårlig ;)

I hele går frøys jeg så fælt at det måtte være noe annet enn at det var kjølig ute. Joda, feber og vondt i halsen i dag. Så nå er høsten i rute både inne og ute :( Men ikke verre enn at hvis det hadde blitt fint vær så hadde jeg klippet plenen ;)

Så det blir nok en slapp dag foran ovnen i dag også tror jeg.
Hele hagepiffen har gått ut av meg etter alt dette regnet.

Bildet i dag er en Austinrose som heter St. Swithun. Den kjøpte jeg for tre år siden fra Jaksland roser, og i år har den blomstret hele sommeren.




mandag 8. september 2008

Hva heter denne?



Jeg fikk i gave for en uke siden en sedum som er merket som 'Brilliant'. Det korrekte navnet Sedum spectabile 'Brilliant' .


Jeg har googlet til øyet har blitt stort og vått, og på noen av bildene har den grønne blader, og på andre har den gule blader. Min som det er bilde av her, har veldig gule blader. Jeg bare lurer på om 'Brilliant' er riktig sortsnavn. Noen som vet?

I dag har jeg bare sittet ved siden av pc'n og jobbet med denne bloggen. Ting tar tid, og all denne teknikken gjør meg småsprø. Vel, nå begynner jeg å få dreis på både det ene og andre her. Jeg lærer masse av alle de superflinke bloggerene på hagegal. Hvem hadde vel trodd at nesten alle dagbokskriverene skulle få seg egen blogg for en uke siden? ;)

I morgen skal jeg slå plenen samme hva slags vær det er. Nesten da...I fra torsdag og fremover melder yr om bra vær. Jippi! Jeg har masse som jeg må få gjort i hagen mens det er fint vær, så det hadde vært kjempefint om værmeldingen hadde stemt for en gangs skyld...

Grått og vått


I går kveld begynte det å regne her, og det har regnet i hele natt. Nå er det opphold, men hagen ser lite innbydende ut. Jeg har fått kjøpt jordsekker, men når jeg må ikle meg regntøy for å jobbe ute, så frister det lite å gå ut *rødme*
Plenen skulle absolutt vært klippet i dag, men det tror jeg blir utsatt på ubestemt tid i og med at de melder om regn alle dager fremover. Dette været gjør meg deppa, for jeg har ennå ikke helt innsett at det er høst. Men det må jeg nok bare gjøre ;)
Kattene klager til meg over været de også, for de er nå engang ikke så glad i regn de heller. De vil ikke være ute når det er for vått. Jeg skjønner de godt ;)
Siden solen er fraværende i dag, så passer det godt med et bilde av en svak kveldsol.

søndag 7. september 2008

Teknikk og forvirring

Jeg skrev et innlegg i går som jeg postet, men når jeg så hvordan det ble ferdig så slettet jeg det. Alikevel ligger det ute i oversikten på hagegal *forvirret* Fy hvor jeg savner smiley'ene!

Det som skjedde med innlegget var at jeg la ut mange bilder, og så ble innlegget mange kilometer langt nedover. Vel, det var bare noen kattebilder fra i sommer, men jeg kan jo prøve med færre bilder. Jeg er ikke helt fortrolig med alt det nye i denne bloggen, men det går seg vel til etterhvert håper jeg.



Zafir i kattegården

lørdag 6. september 2008

Fortsatt blomstring




I dag er det grått og trist vær. Skulle ønske det ble litt sol nå i de siste ukene før det blir høst for alvor.



Liljene i hagen blomstrer fortsatt, og det er de orientalske liljene jeg bestilte fra Hageglede i vår. Alle de asiatiske er ferdig for i år. Helleborusene blomstrer og kommer med stadig nye knopper, en iris jeg kjøpte i botanisk hage blomstrer på nytt, og cyclamen hederifolium som jeg kjøpte fra Eurobulb i vår blomstrer også nå. Hyggelig med "vår" på høsten.



Må få kjøpt noen flere jordsekker, slik at jeg kan si meg ferdig med woodlandet/hostabedet for i år. Må jo ha det klart slik at jeg kan begynne der tidlig til neste år. Har bestilt endel høstløk fra Bakker, Zimtrade og Hageglede, og det skal ned i bakken i slutten av september.



Kattene er mindre og mindre ute i kattegården, de merker nok hvilken årstid som nærmer seg. Her om kvelden fanget Veslepus sin første mus som han kom inn med i stua. Mus må være det minst intligente dyr som finnes. Tenk å spasere rett inn i en kattegård!

fredag 5. september 2008

Ny 'June'


Kjempefint vær i dag selv om det er klissvått ute. Det kom 16 mm med regn i går og det merkes godt. Alt i hagen ser druknet ut og de melder om mere regn fremover. Huff.


Har fått plantet alle hostaene fra importen og har kantet de med stein i det bedet som ligger nærmest veien. Noen av de kjøpte jeg dobbel av, som f.eks. 'June' Den jeg har fra før ligner ikke i det hele tatt på den nye fra Nederland. *forvirret* Men jeg har hørt om at hosta blir genmanipulert, og derfor finnes det så mange ulike varianter av samme navnesort. Men den nye 'June' var enda penere enn den jeg hadde fra før, og da gjør det jo ikke noe ;)


Fant en blå iris i dag også med en ny blomst på. Den kjøpte jeg i botanisk hage i vår. Det er artig å få vårblomstring nå i september :)

Et lite vårtegn...

I dag så jeg svarttrosten/ Turdus merula for første gang i  denne vårvinteren som vi har nå. Jeg forstår godt at den ikke har villet komme t...