fredag 28. november 2008

Ferske helleborusfrø i november!

I går var det kjempfint vær her og det var hele 10 varmegrader. Jeg hang opp adventslys i går i den ene cypressen siden det var så mildt, for da slipper jeg å stå i kulda på søndag. Jeg gikk en rusletur i hagen etterpå. Da så jeg plutselig at det var modne helleborusfrø på den planta som blomstret i august/september. Frøkapslene hadde akkurat åpnet seg, og jeg sanket de med en gang. I dag er de sådd og satt under lys på planterommet. De har jo vært litt stratifisert ute, men lar de nå stå inne en stund i varmen. Så skal jeg siden sette de i drivhuset for mere kuldestratifisering. Disse helleborusene er litt ute av "kurs", for det er disse som jeg importerte i fra Danmark i februar i full blomst. Dette er orientalishybrider og fargen var mørkerød hvis jeg ikke husker feil. Det gjenstår å se om det blir noe spiring på de etterhvert. Men av erfaring så vet jeg at en ikke skal avskrive helleborusfrø, for de kan spire et år etter at en sådde de. Så jeg får bare smøre meg med tålmodighet, og se hva som skjer.

4 kommentarer:

  1. Så spennende!
    Jeg har tre juleroser i hagen men har aldri sett noen frø, skulle ønske det kom noen så jeg kunne prøve å så jeg også.

    SvarSlett
  2. De selvsår seg vissnok lett. Her venter jeg spent...

    SvarSlett
  3. Juni, de aller fleste juleroser setter frø, men de blir ofte modne og slipper ut frøene før en vet ord av det. Men er du heldig kan det jo dukke opp noen frøplanter hos deg :)

    SvarSlett
  4. Anita, det er bare å glede seg, for de dukker nok opp. De selvsår seg lett, ja :)

    SvarSlett

God jul eller var det god påske?

 Vi er så heldige her nå for værgudene ombestemte seg brått angående våren. Snøen har lavet ned i to dager her, men heldigvis så blir det ik...